Foci

Megvigasztalnák Bödét a paksiak

Böde Dániel (böde dániel, )
Böde Dániel (böde dániel, )

Pakson és Madocsán vasárnap minden Böde Dánielről és a Ferencváros elleni meccsről szól. Éger László viccesen odaszúrt a korábbi csapattársnak.

Vasárnap délután meccsel egymással a magyar labdarúgó-bajnokságban a Paksi FC és a Ferencváros. A budapesti zöld-fehérek rendre teltházat varázsolnak az atomváros stadionjának lelátójára, azonban a mai találkozónak külön pikantériát ad az, hogy első ízben tér vissza korábbi együtteséhez a már a Fradit erősítő Böde Dániel, akine érkezése miatt a szülőfalujában, Madocsán is felpezsdül az élet.


Böde nem ismer kegyelmet a kapu előtt
Fotó: MTI

„A két csapat a középdöntőben már találkozott egymással, és a Győr mindkétszer hat góllal nyert. A Fradi nagyon jó csapat, Dani az egyik legjobb, ha nem a legjobb játékosa, minden támadásban benne van, igazi kulcsember. Rajta kívül is tele van azonban kiváló futballistákkal a vendégcsapat, gondolok itt elsősorban Leonardóra, Jennerre, vagy Aborah-ra. Hogy mit ígérek Daninak? A lefújás után biztosan megvigasztaljuk majd” – mondta paksi oldalról a találkozót megelőzően Éger László a teol.hu-nak.

A Ferencváros is nagyon várja az összecsapást, ugyanis az utóbbi időben kezd leszakadni a csapat a dobogós helyekért vívott harcban.

„Mindent, vagy semmit! Ilyen szellemben vágunk neki a mérkőzésnek. A kapu előtt javulnunk kell, hiszen ugyan a Ligakupa döntőn öt gólt lőttünk, de az azt követő bajnokin már nem tudtunk élni az előttünk kínálkozó nagy lehetőségekkel. A Paks és a mi csapatunk között sok a közös vonás. Nekik is sok tehetséges játékosuk van, és képesek az extrém ingadozásra” – mondta Ricardo Moniz, aki azt is hozzátette a fradi.hu-nak adott nyilatkozatában, hogy a három pontért utaznak Paksra.

A forduló zárómérkőzése előtt is rendeznek egy jónak ígérkező összecsapást, a listavezető Győr ugyanis Újpestre látogat. A Rába-partiakra nagyon ráférne a győzelem, ugyanis a pénteken az MTK-t legyőző Videoton már csak négy pontra van mögöttük. Az Újpest ráadásul egyre jobb formába lendül a bajnoki hajrára.

„Mi mindenhol mindig győzelemre játszunk, most is szeretnénk megszerezni a három pontot. Ennek szellemében kell a játékosoknak pályára lépni, és mindent el kell követniük, hogy ez sikerüljön” – így harangozta be Pintér Attila a mérkőzést az eto.hu-n. A szakember nem számíthat az őszi bajnokin győztes gólt szerző Djordje Kamberre, aki sárga lapjai miatt az eltiltását tölti.

Győzelemre játszik majd a IV. kerületi együttes is:

„Nem számít, hogy négy, öt, vagy akár kettő pontra vagyunk a közvetlen élmezőnytől, a motiváció mindig ugyanúgy ott volt mindegyik játékosunkban. Egyszerűen minden meccsen nyerni akarunk, egy profi játékosnak a motivációval sosem lehet gondja. Az, hogy a győrieken mekkora a nyomás, nem ránk tartozik. Az ETO nagyon jó csapat, ezen az sem változtat semmit, hogy az előző két mérkőzés nem sikerült nekik. Nekünk ettől függetlenül a saját játékunkat kell játszanunk” – idézi az ujpestfc.hu Marc Leliévre-t.

OTP Bank Liga, 26. forduló – a vasárnapi program

Újpest FC – Győri ETO FC 16 óra30 perc (m1)

Paksi FC – Ferencvárosi TC 18 óra 30 perc (Sport2)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik