Foci

Tovább menekül a Siófok

Horváth Károly (horváth károly, )
Horváth Károly (horváth károly, )

A Siófok 2-1-re nyert a Kaposvár elleni rangadón a labdarúgó OTP Bank Ligában.

Remek formában futballozik az utóbbi időben a Siófok a magyar labdarúgó-bajnokságban, szombaton pedig az is plusz motivációval szolgálhatott a Balaton-partiak számára, hogy a somogyi rivális, a Kaposvár látogatott hozzájuk vendégségbe.

Nem lehetett okunk panaszra az első perceket látva, mind a két csapat hajtott rendesen, majd a 15. percben Windecker egy szép összjáték után ragasztott tetszetős gólt a vendégkapuba (1-0). A félidő folytatásában már főleg a Rákóczi előtt adódtak nagyobb helyzetek, majd a Takács kezezése miatt megítélt büntetőt Oláh értékesítette magabiztosan (1-1).

A második felvonás elején sem kellett sokat várni a gólra, az 57. percben egy gyorsan elvégzett szabadrúgás végén Melczer mattolta Hajduchot, ezzel újra a hazaiaknál volt az előny (2-1). Szerencsére akadtak helyzetek a továbbiakban, a gólhoz pedig Oláh járt a legközelebb, de a kapu előteréből melléfejelt a hajrá kezdetén. Nem sokkal később Balázs lőtt kapufát és mivel ez a kaposvári lehetőség is kimaradt, a Siófok nyert.

Horváth Károly legénysége így már „csak” öt pontnyi távolságra van a Pápától, a két csapat formáját elnézve pedig az sem elképzelhetetlen, hogy a 29. fordulóban ki-ki meccset játszik a két együttes.

Eredmény – OTP Bank Liga, 26. forduló

Siófok, 500 néző, Vezette: Szőts

FGSZ Siófok – Kaposvári Rákóczi 2-1 (1-1)

FGSZ Siófok: Kurucz – Fehér Zs., Nyári, Takács Z., Deák – Menyhárt (Máté J., 58.), Windecker, Melczer V., Kecskés, Nagy T. (Kiss M., 72.) – Dajic (Gál, 90.) Vezetőedző: Horváth Károly

Kaposvári Rákóczi: Hajduch – Okuka, Kovács O., Hegedűs D., Jánvári – Pavlovic (Bőle, 24.), Safaric, Oláh, Addo (Thian, 55.), Balázs B. – Waltner (Vrucina, 70.) Vezetőedző: Prukner László

Gólszerzők: Windecker (15.), Melczer V. (56.) illetve Oláh (32., 11-esből)

Sárga lap: Takács Z. (31.), Dajic (42.), Kecskés (67.) illetve Bőle (75.), Vrucina (84.)

Közben a másik kiesés ellen küzdő együttes, a sereghajtó Eger fogadta Vácon a Pécset. A „hazaiak” egy eladott labda után még az első negyedóra letelte előtt vezetéshez jutottak, ám erre előbb Simon válaszolt büntetőből, majd a szünet előtt Horváth András is betalált, így már a PMFC volt kedvezőbb helyzetben (1-2).

Sőt, a második félidőben a pécsi helyzetek szép lassan újabb góllá értek, Wittrédi szép egyéni akciója után nőtt tovább a két fél közti különbség (1-3). A folytatásban szép csendben csordogáltak az események, majd az Eger szépített Gaál öngóljával (2-3), de veszített, egyre nehezebb helyzetben az utolsó helyezett.

Eredmény – OTP Bank Liga, 26. forduló

Vác, 100 néző, Vezette: Becséri

Egri FC – PMFC-Matias 2-3 (1-2)

Egri FC: Sztankó – Mecinovic, Koné, Kabele, Kasza (Palásthy, 77.) – Albert, Lasimant, Zvara, Farkas Á. – Horváth Z. (Szabó Z., a szünetben), Németh N. (Vidovic, 69.) Vezetőedző: Mészáros Ferenc

PMFC-Matias: Dibusz – Horváth A., Causic, Balogh B., Gaál – Márkvárt (Szatmári L., 69.), Akassou (Koller, 86.), Simon A., Uzoma, Wittrédi – Grumic (Beke, 70.) Vezetőedző: Lőrincz Emil

Gólszerzők: Lasimant (14.), Gaál (91., öngól) illetve Simon A. (23., 11-esből), Horváth A. (45.), Wittrédi (64.)

Sárga lap: Sztankó (22.), Albert (90.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik