Foci

Nagyot küzdött és pontot szerzett a Diósgyőr

A Debrecen már 3-1-re is vezetett Miskolcon, ám a DVTK fel tudott állni, így 3-3 lett a vége.

Egyik csapat számára sem volt már tétje a mérkőzésnek, hiszen az korábban eldőlt, hogy a Loki kiszállt a bajnoki címért folyó versenyből, hiszen öt fordulóval a zárás előtt 13 pont volt a hátrányuk a Győrrel szemben, ami matematikailag még behozható lenne ugyan, de a gyakorlatban erre az esély szinte nulla, míg a Diósgyőr a pocsék tavaszi szezonnak köszönhetően csak a 12. helyen szerénykedett. Így maximum a presztizs hajtotta a fiúkat, hiszen keleti rangadóról volt szó.

A meccset a hazaiak kezdték jobban, az idény végén visszavonuló Luque szép lövést eresztett el, ami akár be is akadhatott volna, gólt mégis a DVSC szerzett: a 23. percben Czvitkovics a jobb szélről lőtt át a másik oldalra egy labdát, Ferenci azt visszaküldte középre, ahol az érkező Kulcsár a kapuba passzolt (0-1).

A bekapott gól kicsit megfogta a Diósgyőrt, de a miskolciak még a szünet előtt egyenlíteni tudtak: Luque szögletére Fernando robbent be középen, és fejjel volt eredményes (1-1).

A fordulás után harapósabb volt a DVTK, Seydi elképesztő ziccereket rontott, így akár vezetést is szerezhettek volna a hazaiak, de a szerencse ismét a Lokival volt: Coulibaly saját térfeléről indulva előbb Takácsot, majd Kádárt verte meg egy az egyben, levitte a labdát az alapvonalig, majd a kimozduló Ribánszki mellett a hálóba gurított (1-2). Nem sokkal később becsődölt a hazaiak lestaktikája, így Bódi egyedül lépett meg, majd elegáns mozdulattal a kapuba tekert (1-3).

A hajrához közeledve a Loki a kapufát is letesztelte, a másik oldalon viszont ismét megzörrent a háló: Tiszát buktattát a tizenhatoson belül, a büntetőt Luque könyörtelenül bevágta (2-3). A csattanó a végére maradt, öt perccel a lefújás előtt Tisza ívelt át szögletet a hosszúra, ahol Gallardo teljesen üresen kapta a labdát, majd okosan fejelt vissza. Kassai Viktor gólt ítélt, pedig erősen kétséges, hogy a labda teljes terjedelmében áthaladt-e a gólvonalon (3-3).

A Diósgyőr felpörgött az utolsó percekre, Tisza Tibor akár meg is nyerhette volna a meccset a hazaiaknak, végül maradt az igazságos döntetlen.

Eredmények – OTP Bank Liga, 26. forduló

Diósgyőri VTK – Debreceni VSC 3-3 (1-1)
Gólszerzők: Fernando (40.), Luque (77.-büntetőből), Gallardo (86.), illetve Kulcsár (23.), Coulibaly (62.), Bódi (66.)

DVTK: Ribánszki – Vági, Hanek, Kádár, Gohér – Takács P. – Luque, Fernando, Gallardo – Bacsa, Seydi (Tisza 56.) Vezetőedző: Kovac Zoltán.

DVSC: Verpecz – Bernáth, Máté, Mészáros, Korhut – Bódi (Simac 93.), Ramos, Czvitkovics, Ferenczi (Spitzmüller 84.) – Kulcsár (Sidibe 55.), Coulibaly. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Sárga lap: Takács (79.), Gallardo (81.), Luque (81.), illetve Ramos (5.), Máté (30.), Couliblay (89.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik