Foci

Bogdánék a másodosztályban ragadtak

bogdán ádám (bogdán ádám, )
bogdán ádám (bogdán ádám, )

A 91. percben eredményes Leicester City csatázhat a feljutásért a Championshipben.

Az utolsó játéknapot rendezték az angol másodosztály alapszakaszában, az már biztos volt a forduló előtt, hogy a Cardiff City nyeri meg a bajnokságot, míg a Bristol City biztosan kiesik. Ugyan sok volt még a kérdőjel a meccsdömping előtt, innen, Magyarországról nézve az volt a legérdekesebb, hogy Bogdán Ádám és a Bolton Wanderers odaér-e a feljutásért vívott rájátszást érő helyek valamelyikére.

A Bolton elég pocsékul kezdett hazai környezetben a Blackpool ellen, a magyar válogatott kapusnak kétszer is maga mögül kellett kiszedni a labdát a 35. percig. Jól hajrázott a szünet előtt azonban a Wanderers, az első felvonás ráadás perceiben így egyenlíteni tudtak a hazaiak. A második félidőben gól már nem esett, így maradt a 2-2.

A döntetlen miatt a Nottingham Forest és a Leicester City összecsapását is figyelnie kellett a Boltonnak, az is elég fordulatos volt. A vendégek végül a 91. percben szerezték meg a győztes gólt, ez pedig azt jelenti, hogy a Leicester pontszámban beérte a Boltont, ám jobb gólkülönbsége miatt meg is előzte a Wandererst, így a City lett a hatodik és küzdhet a rájátszásban a feljutásért.

Az automatikus feljutást érő második helyre a Hull City ért oda, kiesett a Peterborough United és a Wolverhampton Wanderers – a már említett Bristol Cityn felül. A Watford, a Brighton & Hove Albion, a Crystal Palace és a Leicester City a feljutásért vívott rájátszásban folytatja.

Eredmények – Championship, 46. forduló

Birmingham – Blackburn 1-1

Bolton – Blackpool 2-2

Brighton – Wolves 2-0

Burnley – Ipswich 2-0

Charlton – Bristol City 4-1

Crytsal Palace – Peterborough 3-2

Derby – Milwall 1-0

Huddersfield – Barnsley 2-2

Hull City – Cardiff 2-2
Piros lap: Taylor (90.)

Nottingham – Leicester 2-3

Sheffield Wednesday – Middlesbrough 2-0

Watford – Leeds 1-2
Piros lap: Deeney (62.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik