Foci

Torresnek csak Európában megy?

Fernando Torres (fernando torres, )
Fernando Torres (fernando torres, )

A spanyol csatár Angliában adós a gólokkal, a nemzetközi kupaporondon azonban már sokkal aktívabb.

Fernando Torres 2011 januárjában érkezett Londonba a rivális Liverpooltól, a dúsgazdag Chelsea 50 millió fontot sem sajnált érte, amivel minden idők hatodik legdrágább focistája lett a támadóból. A nagy reményekkel várt labdarúgó ugyan összességében nem játszott rosszul, viszont pont az hiányzott a teljesítményéből, amit egy csatártól joggal vár el az ember: a gól.

Az első 18 mérkőzésén mindössze egy találat fűződött a nevéhez a Chelsea-nél, és az előző bajnokságot is lehozta mindösszesen hat rúgott góllal. Ha innen nézzük, ebben az idényben londoni karrierje csúcsán van, tekintve, hogy már hétszer zörgette meg a hálót a Premier League-ben.


Fotó: AFP

Ha kicsit elmerülünk a statisztikákban, akkor láthatjuk, hogy ehhez a hét gólhoz 2543 percet kellett a pályán töltenie, mindezt 32 találkozón hozta össze. Egyszerű matekkal ki lehet számolni, hogy átlagban több mint 363 perc kell neki ahhoz, hogy a kapuba találjon. Azaz jó, ha minden ötödik meccsén beköszön – pocsék mutató.

Közben a csütörtök esti Európa Liga-mérkőzésen ő kezdte a gólgyártást a Basel ellen, ez pedig már az ötödik volt neki a második számú európai kupasorozatban. Az EL-ben eddig 720 percet töltött a pályán, kereken 144 percenként talál be, vagyis minden második meccsén. A Bajnokok Ligájában három gólt szerzett 449 perc játékidő alatt, vagyis a legrangosabb kontinentális sorozatban is „csak” 150 perc kellett neki egy-egy találathoz.

A számokat elnézve a 29 esztendős Torres idei szezonja már nem olyan tragikus, mint volt az azt megelőző kettő, ám még így is jócskán elmarad az Atlético Madridban és a Liverpoolban mutatott formájától. Egyre többször merül fel az eladásának a lehetősége is, többen a nevelőegyesületében látják a jövőjét.

Ha igazak a pletykák, és José Mourinho a Real Madridot hátrahagyva, Radamel Falcaóval karöltve Londonba érkezik a nyáron, úgy az ismét életjeleket mutató Torresnek valóban meg lehetnek számlálva a napjai a Stamford Bridge-en, mivel eddig nem sikerült elérnie azt, hogy pótolhatatlannak titulálják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik