Foci

Már csak 4 pont az ETO előnye

josé gomes (josé gomes, torghelle sándor, )
josé gomes (josé gomes, torghelle sándor, )

Megizzadt a Vidi az MTK ellen, de hozta a három pontot.

Nagy lehetőség előtt állt a Videoton, a tekintetben, hogy esetleges győzelmével a frászt hozza a Győrre. Mi más is lenne a célja a fehérvári csapatnak, amely még reménykedik a bajnoki címben.

Az MTK-nál is vannak álmodozók, elvégre még akár a kék-fehérek is bajnokok lehetnek valami csoda folytán. A péntek délutáni meccs után erre már nincs esély.

Nagyon korán, már az 5. percben megszerezte a vezetést a nagy lendülettel kezdő Videoton: Mitrovic egy szép kontra végén, Nikolics beadása után, közéépről, 6 méterről lőtt Groppioni kapujába (1-0).

Ezután a magyar átlaghoz képest remek félidőt láthattunk, az MTK játékban volt, helyzetei is voltak, de a Videoton sem állt be védekezni.

A második félidőben is kiegyenlített játék folyt a pályán, de a vendégeknek nagyobb védelmi megingásai voltak, ez pedig életveszélyt jelentett kék-fehér szempontból. Nagy volt az iram a meccsen, nem játszott rosszul az MTK sem.

Amikor már majdnem elégedetlenségbe fulladt volna a hazai közönség hangulata, jött a második gól: Nikolics lépett ki  ajobb oldalon, és ellőtte laposan a hosszúba (2-0).

Kantának még volt egy kapufája, de a szépítés elmaradt.

A Győrnek nyernie kell Újpesten a hétvégén, ha nem akar még izgalmasabb bajnoki hajrát májusban.

Eredmény – labdarúgó OTP Bank Liga, 26. forduló:

Videoton – MTK 2-0 (1-0)

Székesfehérvár, 2500 néző, vezette: Bognár

Videoton: Bozovic – Brachi, Vinicius, Caneira, Szolnoki – Paraiba (Alvarez, 61.), Gomes, Kovács (Tóth B., 70.), Mitrovic, Gyurcsó (Stopira, 87.) – Nikolics. Vezetőedző: José Gomes

MTK: Groppioni – Wolfe, Vukmir, Kálnoki Kis, Hidvégi – Vass (Tischler, 75.), Zsidai, Kanta, Vadnai, Ladányi (Pölöskey, 66.) – Balajti (Bese, 55.). Vezetőedző: Garami József

Gólszerzők: Mitrovic (5.), Nikolics (84.)

Sárga lap: Nikolics (84.), Tóth B. (86.), illetve Balajti (42.), Wolfe (89.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik