Foci

Robben: Kemény meccset vártunk, nem volt az

barcelona-bayern (barcelona, bayern münchen, )
barcelona-bayern (barcelona, bayern münchen, )

A Bayern Münchennél a fegyelmezett taktikát emelték, Barcelonában a hiányzókkal takaróznak. Az is kiderült, miért nem játszott Lionel Messi.

Amint arról írtunk, a sok kulcsjátékosát nélkülöző Barcelona együttese nem tudott mit kezdeni a Bayern Münchennel a Bajnokok Ligája elődöntőjében: a németországi 4-0-s vereséget követően hazai pályán 3-0-ra kapott ki, így csúfos, 0-7-es összesítéssel esett ki a sorozatból.


Robben élete formájában játszik
Fotó: AFP

„Gratulálok a Bayern Münchennek, hogy elérték a döntőt – ebben a párharcban demonstrálták, milyen magasan szinten vannak. A szurkolóinknak meg szeretném köszönni, hogy a végsőkig kitartottak mellettünk. A csapatomnak azt mondtam a mérkőzés előtt, hogy ne lógassák a fejüket, az első félidőben pedig jól is játszottunk, de az második felvonás elején az első Bayern gól nagyon fájt, az egy gyilkos csapás volt. Nagyobb kihívás elé szerettük volna állítani ellenfelünket, de az odavágó eredménye keményen érintett bennünket. Mi és a Real Madrid is képesek vagyunk felvenni a harcot a német csapatokkal, de ebben a két elődöntőben ők voltak a jobbak” – mondta a meccset követően sajtótájékoztatón Tito Vilanova, a katalánok trénere.

A spanyol szakember azt is kiemelte, hogy a Bayern játékosain látszott, csúcsformában vannak. Ez a gránátvörös-kékekről már nem elmondható, többen is fizikálisan fáradtak voltak. Az együttes klasszisa, Lionel Messi például csak a kispadról szemlélte az eseményeket.

„Messi játszott Bilbaóban, mert azt mondta jobban van. A találkozó kései szakaszában ugyan kissé furán érezte magát, de nem szedett össze semmilyen sérülést. Az edzéseken nem érezte túl jól magát, ebben az állapotában pedig nem tudott volna a csapata segítségére válni. Normális, ha egy együttes megérzi egy Messi kaliberű játékos távollétét” – adott magyarázatot Vilanova Messi jegelésére.

Jupp Heynckes, a bőrnadrágosok trénere is megjegyezte, hogy a Barcelona nem ugyanaz a csapat Messi nélkül:

„Egyértelmű, hogy csapatom nagyon koncentráltan lépett pályára. Már az első perctől fogva jól játszottunk. Semmi kétség, hogy a Barcelona egy teljesen más csapat Messi nélkül. Ugyanakkor szerintem senki sem gondolta volna, hogy összesítésben 7-0-val jutunk tovább.

Ismerem a spanyol labdarúgást, kiváltképp a Barca játékstílusát, filozófiáját. A csapatom nagyon fegyelmezetten betartotta a kidolgozott taktikánkat, ráadásul Robben is sokszor vihette egy az egyben a labdát, amit nagyon szeret. Az első gólunk döntött. Nem mondanám, hogy véget ért egy éra, a Barcelona sok kulcsjátékosát nélkülözte, mi pedig nagyon jók voltunk.

A Dortmund is megérdemelte, hogy a döntőbe jusson, bár azért ez egy kicsit meglepetés is. Reméljük, legyőzzük őket a Wembleyben. Most egy kicsit örülünk a továbbjutásnak, de már a hétvégi, Dortmund elleni bajnokira koncentrálunk” – így Heynckes.

A párharcban talán élete legjobb formáját nyújtotta a Heynckes által is említett Arjen Robben, aki mind a két felvonás alkalmával betalált Victor Valdés kapujába. A holland szélsőt meglepte, hogy milyen könnyen jutottak túl a Barcelonán.

„Kemény meccsre számítottunk, de nem volt igazán az. Meglepett, hogy ennyire domináltuk ezt a találkozót, de ezért keményen meg is dolgoztunk. Talán nem túlzás azt állítani, hogy történelmi produkcióval álltunk elő egy olyan együttes ellen, amely egyeduralkodó volt Európában az elmúlt öt évben. Nagyon jó döntőre számítok, a Dortmund is bizonyítja klasszisát az elmúlt években” – mondta Robben.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik