Foci

Benítez félti a Chelsea-t

Rafa Benitez (rafa benitez, )
Rafa Benitez (rafa benitez, )

A spanyol tréner reméli, játékosai nem hiszik azt, hogy már bejutottak az Európa Liga döntőjébe.

Miközben a futballvilágot az foglalkoztatja, hogy a német élcsapatok, azaz a Borussia Dortmund és a Bayern München hogyan bánt el a Real Madriddal, valamint a Barcelonával, addig csütörtökön a második számú európai kupasorozatban, az Európa Ligában is kiderül, kik is kerülnek majd a döntőbe. Lépéselőnyben van a Chelsea és a Fenerbahce is.

A BL előző kiírását megnyerő londoniak ugyan csúfosan elbuktak idén a sorozatban, de Rafa Benítez csapata az EL-ben szeretne javítani, erre pedig minden esélye megvan a csapatnak. A Chelsea 2-1-re nyert a Videotonnal azonos csoportból az elődöntőig menetelő Basel otthonában, ugyanakkor a spanyol szakember nem nyugodt:

„Attól tartok, hogy a játékosaim már azt hiszik, a döntőbe jutottunk” – mondta Benítez a találkozót felvezető sajtótájékoztatón.


Fotó: AFP

„Azért jönnek, hogy gólt szerezzenek, és egy veszélyes csapatról van szó, amely már sokszor betalált idegenben is. Mindenkinek meg kell értenie, hogy kemény mérkőzés vár ránk, nem lesz ez egy könnyű menet. Remélem, tévedek, és végül remek teljesítménnyel rukkolunk elő. A legfontosabb, hogy nyerjünk, ráérünk majd utána gondolni a döntőre” – így az 53 éves tréner.

„A Chelsea egy nagyon erős csapat mind védekezésben, mind támadásban. Ugyanakkor a mi együttesünk is kiváló erőkből áll, ezt a Tottenham ellen is bizonyítottuk. Bátor játékkal fogunk előrukkolni, ki tudja, akár még ez apró csodát is végre tudunk majd hajtani” – mondta Murat Yakin, a svájciak vezetőedzője.

A másik ágon a Fenerbahce a Benfica ellen nyert 1-0-ra hazai pályán, vagyis a törökök vannak kedvezőbb helyzetben, de még itt sincs lefutva semmi. Tudja ezt José Jesus, a luzitánok vezetőedzője is, akinek csapata az odavágón 38 meccses veretlenségi széria végéhez érkezett.

„Sokkal koncentráltabbak vagyunk, mint a másik mérkőzés előtt, mert az 1-0 még mindig egy olyan eredmény, amit kezelni tudunk. A szurkolóinkkal a hátunk mögött sokkal jobban fogunk teljesíteni, a Fenerbahcén pedig nem érzem, hogy fel tudnák majd venni velünk a harcot. Tudjuk, hogy van pár jó idegenbeli eredményük, de hazai pályán erősebbek vagyunk náluk, úgyhogy abban bízunk, döntőbe jutunk” – mondta rendkívül magabiztosan a szakember.

Míg a portugáloknál nem esnek hasra a mérkőzés tétje előtt, addig Törökországban másképp közelítenek a visszavágóhoz:

„Ez a klub történetének egyik legfontosabb összecsapása. A Benfica sokkal jobb erőkből áll, és számos európai kupameccs van már a hátuk mögött. Hiába nyertünk 1-0-ra, a továbbjutási esélyek nagyjából egyenlőek” – így Aykut Kocaman, a Fenerbahce vezetőedzője, aki azt is elárulta, a szerdai edzésen a tizenegyesrúgásokat is gyakoroltatta játékosaival.

Mind a két találkozót 21 óra 5 perces kezdettel rendezik, a Chelsea és a Basel összecsapását a Story TV közvetíti, de a Sport24-en is élőképpel adjuk majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik