Foci

Mourinho lényegében elbúcsúzott a madridiaktól

borussia dortmund (borussia dortmund, )
borussia dortmund (borussia dortmund, )

A portugál mester a mérkőzést követő sajtótájékoztatón röviden összegezte a mérkőzést, majd a összegezte a Madridban töltött időszakát. Klopp csak simán örült és hagyta mulatni játékosait.

Káprázatos mérkőzést játszott egymással a Bajnokok Ligája elődöntőinek első visszavágóján a Real Madrid és a Dortmund (2-0). A spanyol közönség szinte végig a mérkőzés alatt a “Si se pudede” (Meg tudod csinálni!) ritmust üvöltötte, aminek a 83. percben Benzema révén lett meg az eredménye. A 88.-ban Sergio Ramos bombázott a léc alá, amitől extázisba került a nép, de a mérkőzés folyamán ordító helyzeteket elpuskázó németek túlélték a fantasztikus hajrát.

Madridi szempontból a majdnem sikerült éppen egy góllal volt kevesebb a csodához szükségesnél. A dortmundiak pedig: “Tudtuk, hogy a madridiak nagyon megnyomják az elejét, de túléltük az első 20-25 percet. Tudtuk azt is, hogy a továbbjutáshoz a két mérkőzés alapján a szerencsefaktor is számít. Így volt ez a Málaga elleni végső percekben és ma is. Nyilván erre nem lett volna szükség, ha a sok helyzetünk közül az egyiket kihasználjuk. Mindentől függetlenül persze ez egy rendkívüli eredmény” – nyilatkozta a mérkőzést követően Jürgen Klopp, a Dortmund menedzsere, majd viccesre fordította a figurát.

“Ugyan a hétvégén a Bayern ellen játszunk, de egy nappal több időnk lesz pihenni, így most elengedem a fiúkat ünnepelni. Úgy hallottam Nuri Sahin elég jól kiismeri magát Madridban. Én maradok a szállodában és megiszom egy-két sört” – adott betekintést az este hátralevő részébe az edző.

Jose Mourinho érthetően lehangoltabb volt. “Nem vagyok elégedett, mert nem a Madrid nyeri az idei BL-t. Közel voltunk. Volt a mérkőzés elején egy két nagy esélyünk, amit elpuskáztunk, így a végén kockára tettünk mindent. Volt a csapatnak karaktere, égett a vágytól, de az első meccsen vesztettük el a továbbjutást, nem ma este” – értékelt hirtelen a portugál, aki kitért a saját jövőjére is.

“Függetlenül attól, hogy maradok-e vagy sem, azért a Madrid elért egy két sikert az elmúlt időszakban. A csapat visszanyerte elvesztett presztízsét, de sajnos a BL döntőbe most nem jutottunk be. Most az a fontos, hogy a madridiak ne miattam aggódjanak. A Madrid egy nagy klub, amelynek folyamatosan a győzelem a célja. Legközelebb a Copa del Reyt kell megnyerni” – tekintett előre Mourinho.

Benzema gólja:


Sergio Ramos gólja:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik