Foci

Ezért lesz vagy nem lesz bajnok az ETO

Győri ETO FC  (Győri ETO FC )
Győri ETO FC  (Győri ETO FC )

Kemény meccseket rendeznek még az NB I.-ben.


Fotó: MTI

 

Még akár el is veszítheti a bajnokságot a Győri ETO, ha nem vigyáz. Ugyanis kemény meccsei is vannak hátra Pintér Attiláéknak. Találkoznak még az Újpesttel, a Honvéddel és az Egerrel idegenben, valamint fogadják a Ferencvárost és az MTK-t.

Egyedül az egri kiruccanás lehet könnyebb, feltéve, ha akkor lesz még hová utazni. Még az is elképzelhető adott esetben, hogy az egriek visszalépése után 3-0-val kapja meg az utolsó bajnokiját az ETO, begyűjtve ezzel a még szükséges pontokat az aranyéremhez.

Az ETO öt meccs óta nem tud nyerni, legutóbb a Paks ellen 3-0-ról kapott ki odahaza 4-3-ra, előtte pár nappal Kecskeméten kapott egy ötöst. Van miből herdálni a pontokat, jelenleg 7-tel vezet a második helyen álló Videoton előtt.

Ez azt jelenti, hogy kétszer még ki is kaphat, akkor is marad egy pont előnye, ha a három másik meccset megnyeri. Hogy hol kaphat ki a Győr? Szerintünk Újpesten vagy a Honvéd otthonában.

A Videoton majdnem nyerni tudott Győrben (1-1 lett a szuperrangadó), pedig ha azt a meccset hozza a fehérvári csapat, akkor már csak 5 pont lenne a differencia. “Ha” persze nem létezik, ezt tudjuk, mindenesetre a Videotonnak sincsenek
könnyű meccsei.

Rögtön pénteken például azzal az MTK-val találkozik, amely szintén odaérhet még az dobogó tetejére, és a második fokára is. Sőt, a Vidi megy még Debrecenbe és Kecskemétre is. A Kaposvár és a Pécs ellen kötelező a három pont, de minden bizonnyal ez is csak a 2. helyre lesz elegendő.

Mindenesetre az MTK a mérleg nyelve lehet a bajnoki címért folytatott versenyfutásban, vagy nagyon szerencsés esetben a nevető harmadik. Vagy nevető második, hiszen huzamosabb ideig voltak a 2. pozícióban Kantáék, mint a Vidi.

A kék-fehérek a Győrrel és a Videotonnal is találkoznak még, hátravan az örökrangadójuk és fogadják a Debrecent is. Nem sétagalopp, ráadásul ott van még a mindenkire veszélyes Paks is az ellenfelek között.

A dobogósok hátralévő meccsei:

A Győr hátralévő mérkőzései:

Május 5., 16 óra 30 perc: Újpest – Győr
Május 12., 18 óra 30: Győr – Ferencváros
Május 19., 18 óra 30: Honvéd – Győr
Május 27., 18 óra 30: Győr – MTK
Június 1., 16 óra: Eger – Győr

A tippünk: 0+1+1+3+3 = 8 pont

A Videoton hátralévő mérkőzései:

Május 3., 17 óra: Videoton – MTK
Május 12., 16 óra 30: Debrecen – Videoton
Május 18., 18 óra 30: Videoton – Kaposvár
Május 26., 18 óra 30: Kecskemét – Videoton
Június 1., 14 óra: Videoton – Pécs

A tippünk: 3+0+3+1+3 = 10 pont

Az MTK hátralévő mérkőzései:

Május 3., 17 óra: Videoton – MTK
Május 10., 17 óra: MTK – Paks
Május 18., 14 óra: Ferencváros – MTK
Május 27., 18 óra 30: Győr – MTK
Június 1., 18 óra 30: MTK – Debrecen

A tippünk: 0+1+0+0+3 = 4 pont

A bajnokság állása jelenleg:

1. Győri ETO FC 52 pont
2. Videoton 45 pont
3. MTK 45 pont

A tippünk a végeredményre:

1. Győr 60 pont
2. Videoton 55 pont
3. MTK 49 pont vagy egy nagy hajrával a Ferencváros/Honvéd/Debrecen hármas egyike.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik