Foci

Barcelona mission: impossible

bayern münchen-barcelona (bayern müncen, barcelona, )
bayern münchen-barcelona (bayern müncen, barcelona, )

A Barcelona szerda este megpróbálkozik azzal, ami még soha senkinek nem sikerült: négy gólos hátrányról nyerni a BL-ben.

Mit ad isten, a BL történetének eddigi legnagyobb fordítása spanyol csapat nevéhez fűződik: a Deportivo La Coruna a 2003/04-es szezon negyeddöntőjében 4-1-es vereséget szenvedett az AC Milan otthonában, ám a visszavágón 4-0-ra legyőzte az olasz együttest.

A BL meccset megelőző keddi edzésen teljes egységben és hittel készült a Barcelona
Fotó: AFP

A katalán csapatnál halvány optimizmusra adhat okot az is, hogy a Milánt is 4-0-ra verték, amikor nagyon rezgett a léc a 2-0-után, meg az is, hogy 2008/2009-es BL-negyeddöntő első meccsén már sikerült 4-0-ra legyőznie a Bayernt.

De amellett, hogy az egy másik Bayern volt, most a négy a nulla ellenében is csak a hosszabbításra lenne elegendő.

A München négy gólt azonban még nem kapott ebben az idényben. Sehol, se a bajnokságban, se a BL-ben. Viszont 31 meccsen 90-et lőttek a bajnokságban (3/meccs) és a BL-ben is 26-nál járnak 11 meccsből. Egyedül az Arsenal elleni BL-nyolcaddöntőben maradt érintetlen az ellenfél hálója, így jó esély van a német gólszerzésre Barcelonában is.

És ha már Müllerék egyet bevernek, akkor hattal illene válaszolni a továbbjutáshoz. A hat gól meg… Ha Messiék adidasban játszanának, akkor még mondhatnák, hogy a “lehetelen nem létezik”, de így – mission: impossible.

Bajnokok Ligája, elődöntő, a várható kezdőcsapatok:

FC Barcelona:
Victor Valdes – Daniel Alves, Gerard Piqué, Marc Bartra, Adriano – Xavi, Sergio Busquets, Andrés Iniesta – Pedro, Lionel Messi, David Villa

Bayern München:
Manuel Neuer – Philipp Lahm, Jerome Boateng, Dante, David Alaba – Bastian Schweinsteiger, Javi Martinez – Arjen Robben, Thomas Müller, Franck Ribéry – Mario Mandzukic

Kezdés: 20:45, Barcelona Nou Camp Stadion, Játékvezető: Damil Skomina (szlovén)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik