Foci

Mourinho: hála istennek, én már kétszer nyertem

mourinho klopp (josé mourinho, jürgen klopp, )
mourinho klopp (josé mourinho, jürgen klopp, )

Kedden este fel kell kösse a gatyáját minden Real Madrid játékos, ha be akarnak jutni a BL fináléjába. Három gólt kell rúgjanak a Dortmundnak úgy, hogy közben ne kelljen Lopeznek a gólvonal mögé nyúlnia. 38 éve hajtottak végre hasonló bravúrt.

A múlt szerdai sokkoló vereség (Dortmund-Real 4-1) után szinte csodát kellene tennie a Real Madridnak ahhoz, hogy 4-1-es hátrányból továbbjusson a Borussia Dortmund ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjéből. Azt mondják, képesek a csodára. Történetükben háromszor is volt már arra példa, hogy három gólos hátrányt dolgozzanak le.

Jose Mourinho együttesének a fordításhoz logikusan két dologra van szüksége: lehetőleg ne kapjon gólt a csapat, ugyanakkor rendkívül hatékonyan kell támadniuk.

Előbbi azért lesz nehéz, mert a dortmundiak rendkívüli sebességgel és precizitással képesek kontrázni. Nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy Jürgen Klopp csapata előnyének birtokában nem küldi fejjel a falnak játékosait, inkább a saját 16-os elé tolt zárt védekezésből indíttat majd életveszélyes kontrákat.

A német edző arra is építhet, hogy a Real védekezése a négy elődöntős közül a leggyatrább. A BL-ben eddig 18 gólt kaptak és a 11 meccsükből csak egyetlen találkozón maradt érintetlen a kapujuk… Viszont amire alapozhatnak az az, hogy a Bayern után ők rúgták a második legtöbb gólt, szám szerint 24-et, ráadásul az ebből 12-szer eredményes C. Ronaldo a jelek szerint vállalja a játékot.

“A Real Madrid utóbbi 10 évének legfontosabb meccse előtt állunk. A siker mindig a klubé, a kudarc az edzőé. Hála istennek, én már kétszer megnyertem a trófeát” – nyilatkozta Mourinho a meccs előtti sajtótájékoztatón.

Jürgen Klopp vezetőedző kényelmes helyzetben van, tulajdonképpen teljes egészében pihentette szerdai győztes csapatát a bajnokságban. A kezdőben tíz poszton cserélt, s döntése minden szempontból jól sült el, mivel a BVB így is 2-1-re nyert a Düsseldorf ellen. A német együttes 1997 után szerepel ismét a BL legjobb négy csapata között, akkor a kupát is sikerült elhódítaniuk.

Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó:

Madrid, Estadio Santiago Bernabéu, 20:45

Várható kezdőcsapatok:

Real Madrid:
Diego Lopez – Sergio Ramos, Pepe, Raphael Varane, Fabio Coentrao – Sami Khedira, Xabi Alonso – Angel Di Maria, Mesut Özil, Cristiano Ronaldo – Gonzalo Higuain
Borussia Dortmund:
Roman Weidenfeller – Lukasz Piszczek, Neven Subotic, Mats Hummels, Marcel Schmelzer – Ilkay Gündögan, Nuri Sahin – Jakub Blaszczykowski, Mario Götze, Marco Reus – Robert Lewandowski

Ajánlott videó

Olvasói sztorik