Foci

A Vasas fiataljai mennek a BL-döntőre

buzánszky jenő (buzánszky jenő, )
buzánszky jenő (buzánszky jenő, )

A „Foci a barátságért" program keretében utaznak a fiatalok Londonba.

Amint arról már beszámoltunk, a Gazprom gázipari nagyvállalat társadalmi programot indított. A „Foci a barátságért” célja olyan alapvető értékek erősítése a fiatalokban, mint a különböző kultúrák és nemzetek, ellenfelek és játékostársak tisztelete, az egyenlőség és a sportolással elérhető egészséges életmód.

A program nemzetközi nagykövete Franz Beckenbauer, mára pedig eldőlt, hogy Magyarországon Buzánszky Jenő, az Aranycsapat hátvédje áll a kezdeményezés mellé.

Az összesen nyolc ország részvételével megvalósuló programban hazánkat a Vasas Kubala Akadémia képviseli. Az Akadémia U14-es csapata tavaly korosztályának győztese lett az országos bajnokságon, 2012 őszén pedig a nemzetközi Intesa U14-es Labdarúgó Kupán, egyedüli magyar csapatként 2. helyezést ért el, a döntő mérkőzést az AC Milannal szemben játszva.

„Minden labdarúgónak és minden szurkolónak tisztelnie kell azokat az értékeket, amiket ez a program hangsúlyoz. Éppen ezért örülünk annak, hogy részt vehetünk benne, az pedig külön elismerés az akadémiánknak, hogy a csapatunk az egész országot képviselheti a nemzetközi fórumon Londonban” – mondta Kovács Norbert, a Vasas Kubala Akadémia ügyvezető igazgatója.

„A futballban nincsenek egyéni eredmények, ez egy csapatjáték, amelyben ugyanúgy egyenlő félként kell kezelni a társainkat, mint az ellenfél játékosait. Ezért is lehet ez a sportág kiváló eszköz ahhoz, hogy a fiatalokban is erősítsük egymás elfogadásának, a különböző kultúrák értékeinek tiszteletét” – mondta Buzánszky Jenő.

A gyermekcsapatok Londonban találkoznak majd, ahol május 24. és 26. között, a május 25-i Bajnokok Ligája döntője előtt rendezik meg az Első Nemzetközi „Foci a Barátságért” Gyermekfórumot.

A Vasas Kubala Akadémia U14-es csapata mellett az Egyesült Királyság, Németország, Oroszország, Szerbia, Bulgária, Szlovénia és Görögország 10-16 éves labdarúgói vesznek részt a rendezvényen. A magyar csapat tagjai a program során olyan híres klubok ifjúsági csapataival találkozhatnak, mint a Chelsea, a Schalke 04, vagy a Zenit Szentpétervár és a Crvena Zvezda.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik