Foci

Hemingway bekeményít: bezárnak egy szektort

Budapest Honvéd (budapest honvéd, )
Budapest Honvéd (budapest honvéd, )

A Budapest Honvéd közleményben tudatta, hogy bezárják a Kispest-szektort.

Korábban mi is írtunk róla, hogy a Ferencváros elleni mérkőzésen a kispesti klubot 300 ezer forintra bírságolta meg a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága a lelátón történt rasszista megnyilvánulások miatt. Akkor George F. Hemingway klubtulajdonos videóüzenetben hívta fel a szurkolók figyelmét arra, hogy amennyiben megismétlődik az incidens, akkor kénytelen lesz bezárni az úgynevezett Kispest-szektort.


Ennyire talán nem lesz üres a stadion
Fotó: MTI

Mivel a Kecskemét elleni hazai bajnoki után az MLSZ egy újabb 400 ezres csekket küldött a Honvédnak, a klub lépésre szánta el magát:

„2013. április 18-án kiadott közleményünkben tudattuk szurkolóinkkal, hogy amennyiben a Ferencváros elleni mérkőzésen tanúsított rasszista magatartás megismétlődik, a felháborító viselkedés helyszínét, a Bozsik Stadion úgynevezett Kispest-szektorát a követező mérkőzésre bezárjuk. Miután ez bekövetkezett, ezúton értesítjük szurkolóinkat, hogy a szombaton, május 4-én megrendezésre kerülő Budapest Honvéd – Lombard Pápa mérkőzésre a Kispest-szektort zárt szektornak nyilvánítjuk. A szektorbezárás 1 mérkőzésre szól. Akinek bérlete van a Kispest szektorba, annak erre az egy mérkőzésre a családi szektor egy meghatározott helyére adunk belépési lehetőséget. A szektor bezárását nehéz szívvel rendeljük el, de ez az első lépés a közénk nem való, gyalázatos, rasszista elemek kizárására” – olvasható a közlemény a honvedfc.hu-n.

A csapat ugyan sorban szerzi a fontosabbnál fontosabb pontokat, ám a Honvéd az elmúlt napokban ezzel a helyzettel, valamint Lanzafame és Martinez veszekedésével hívta fel inkább magára a figyelmet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik