Foci

Ez Zorall: szurkolói intelligencia

A Videoton FC jogi lépéseket fontolgat a vasárnapi Ferencváros elleni bajnoki mérkőzés műsorközlői tevékenysége miatt.

Lassen egy éve a Fradi labdarúgó mérkőzéseinek hangja, „szpíkere” Szendrey „Szasza” Zsolt, aki nem más, mint a Zorall zenekar énekese. Vicces fiú, bár ezt momentán a székesfővárosban nem mindenki gondolja így.

A zöld-fehérek viszont egészen biztosan jól szórakoztak, amikor a vasárnapi Ferencváros-Videoton rangadón (0-1)bemelegítéséhez kifutó Vidi játékosokat a „mielőtt a fehérvári drukkerek jól éreznék magukat, tanítsuk meg őket ötig számolni” felkiáltással fogadta szúrva egy mélyvénást mindezzel a Vidi-ultrák oldalába a szerdai Liga Kupa döntő fiaskó (Videoton–Fradi: 1-5) miatt.

Végül is nincs gond azzal, ha kissé elfogult a „hang”, pláne ha zöld-fehér a vére, ha már gyerekként is kettős rangadókra járt, ha szó szerint az egyletért tekert, hiszen 1981 és 1984 között a klub kerékpárosa volt. Érhető hát az összekacsintás az övéivel akkor is, amikor a mérkőzés 28. percében a „megkérjük a Videoton szurkolókat, hogy a saját intelligenciájukhoz mérten szurkoljanak” mondattal próbálta óvni a vendégek klubkasszáját, amikor azok éppen nem irodalmi stílusban nyilvánultak meg.

Tényleg nincs azon semmi kivetnivaló, ha a „hang” mást oltogat. Hiszen tudjuk, labdarúgásunkban a legkevesebb probléma az ultrákkal van.  A Fradi (és egyéb) ultrák intelligenciája például már-már országos hírű, a Donald Wechsler által megalkotott IQ-teszt számukra könnyed ujjgyakorlat. Köztudott, hétvégeken egy-egy meccs előtt, illetve után a sarki krimóba csak azért térnek be, hogy közös keresztrejtvényfejtéssel, barkochbázással és egyéb fejtörőversenyekkel hangoljanak, netán vezessék le a vesztes mérkőzésen felgyülemlett feszültséget.

Nyilván ezért nem értik a fradisták és üzentek „kulturált formában” a meccsen többször is a lelátón helyet foglaló Csányi Sándor MLSZ elnöknek – miért büntette meg szeretett klubjukat immár visszaesőként 500 ezerrel a szövetség.

Mi értjük mindezt. Csak azt mondja már meg valaki, vajon szegény Torghelle mama mitől csuklik 24 órája folyamatosan?

„Zorall Szasza” egészen biztosan tudja a választ…

A Videoton FC állásfoglalása:

A Videoton FC honlapján hosszasan kéri számon a szurkolóit ért műsorközlői „verbális inzultust”. Egyebek mellett ezt írják:

„Klubunk határozottan elítéli egy hivatalos sportszervezethez tartozó személy részéről érkező ilyen jellegű megnyilvánulásokat, és kíváncsian várja, hogy a Ferencvárosi TC és a Magyar Labdarúgó Szövetség indít-e vizsgálatot az ügyben, illetve hogy hogyan értékelik a hivatalos műsorközlő ténykedését!

A Videoton FC mindenképpen megvizsgálja, hogy milyen jogi eszközök állnak rendelkezésünkre szurkolóink és klubunk védelmében.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik