Foci

Van Persie rabolt el egy pontot az Arsenaltól

robin van persie (robin van persie, )
robin van persie (robin van persie, )

1-1-es döntetlent hozott az Arsenal és a Manchester United rangadója.

Több szempontból is érdekes mérkőzést rendeztek az angol labdarúgó-bajnokságban. A már bajnokként érkező Manchester United és az Arsenal csatája eleve kiemelt figyelmet szokott kapni, de az adott külön pikantériát az összecsapásnak, hogy Robin van Persie először tért vissza Vörös ördögként korábbi csapatához.

A holland klasszis természetesen kezdett az Emirates Stadionban, sőt, a 44. percben büntetőből eredményes is tudott lenni, így újabb lépést tett a gólkirályi cím megszerzése érdekében. Ezzel a találattal egyébként csak egyenlíteni tudott a United, Walcott ugyanis már a 2. percben betalált.

A második felvonásban a Manchester nem erőltette túl a dolgokat, Sir Alex Ferguson együttese átengedte a terepet inkább az Ágyúsoknak, ám a hazaiak nem tudtak élni a kínálkozó lehetőséggel, így maradt az 1-1.

A döntetlennel egyébként tovább folytatódik a manchesteriek remek sorozata a londoniak ellen, ugyanis ezzel együtt a legutóbbi 12 egymás elleni mérkőzésen csak egyszer tudott nyerni az Arsenal az összes sorozatot figyelembe véve.

Eredmény – Premier League, 35. forduló

Arsenal – Manchester United 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Walcott (2.) illetve van Persie (44. – 11-esből)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik