Foci

Torghelle volt a különbség a Vidi és a Fradi között

Leonardo (leonardo, )
Leonardo (leonardo, )

A Videoton Torghelle Sándor első percben szerzett találatával 1-0-ra nyert a Ferencváros vendégeként.

A héten már másodjára találkozott egymással a Ferencváros és a Videoton, a zöld-fehérek szerdán a Ligakupa-döntőben 5-1-re nyertek a Sóstói Stadionban. A székesfehérváriaknak a bajnokságban jött el a törlesztés ideje, a Vidi pedig már az első percben jelezte, a három pont megszerzéséért érkezett a fővárosban, ugyanis Torghelle 45 másodperc után megszerezte a vezetést a vendégeknek (0-1).


Ahogy ezt a csatát, úgy a meccset is a Vidi nyerte
Fotó: MTI

Remek első félidőt produkáltak a csapatok, főleg a Fradi előtt akadtak gólhelyzetek, Böde és Leonardo például ajtó-ablak helyzetben lőtt fölé, illetve mellé, míg Brachinak egy ízben a gólvonal elől kellett mentenie. Sajnos azonban nem csak ez marad majd meg az emberek emlékezetében, ugyanis a lelátón jól hallhatóan rasszista rigmusok hangzottak fel többször is, így a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) minden bizonnyal ismét megbünteti majd az FTC-t.

A második felvonás is pörgősen indult, az első nagy helyzet pedig ismét a Fradi előtt adódott, de Gyömbér a térdelő Bozovic kezébe fejelt egy szöglet után az 53. percben. A 77. minutumban a Videoton veszélyeztetett, a csereként beszálló Nikolic tornáztatta meg Jova Leventét, a kapus szögletre tolta a bogyót. A Ferencvárosnak ezen a napon semmi sem akart összejönni, így az egyenlítés sem. Jennert ráadásul ki is állította a legvégén Kassai Viktor.

Győzelmével a Videoton visszavette az MTK-tól a második helyet a bajnokságban és már csak hét pont a hátránya a listavezető Győri ETO mögött.

Eredmény – OTP Bank Liga, 25. forduló

Puskás Ferenc Stadion, 8000 néző, v.: Kassai

Ferencváros-Videoton FC 0-1 (0-1)

Ferencváros: Jova – Somalia, Besic, Gyömbér (Klein, 87.), Bönig – Jenner, Cukic (Alempijevic, a szünetben), Leonardo, Józsi, Aborah (Orosz, 90.) – Böde Vezetőedző: Ricardo Moniz

Videoton FC: Bozovic – Brachi, Juhász, Vinícius, Szolnoki – Gomes, Kovács I., Mitrovic, Gyurcsó (Stopira, 85.) – Torghelle (Nikolics, 76.), Alvarez (Paraiba, 59.) Vezetőedző: José Gomes

Gólszerző: Torghelle (1.)

Sárga lap: Aborah (79.), illetve Alvarez (10.), Torghelle (66.), Juhász (68.), Szolnoki (79.)

Piros lap: Jenner (92.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik