Foci

Jó hajrával nyert a Juve a városi derbin

Arturo Vidal (arturo vidal, juventus, )
Arturo Vidal (arturo vidal, juventus, )

A Juventus 2-0-ra diadalmaskodott a Torino otthonában rendezett a városi rangadón.

Vasárnap rendezték a bajnokságot tekintve a 162. Derby della Molét, azaz a torinói városi rangadót. Az első félidő igen eseménydúsra sikeredett, több nagy helyzet is volt mind a két oldalon, ám csak a Juventus tudta megzörgetni a hálót, Marchisio ráadásul lesről tette mindezt, így 45 perc után is 0-0 volt az állás.

A második felvonásban leginkább a hajrában voltak aktívak a csapatok a kapu, előbb a Torino, majd a Juventus hagyott ki egy-egy nagy ziccert, majd mikor azt hitte mindenki, hogy döntetlen lesz a találkozó vége, Arturo Vidal köszönt be, eldöntve ezzel a derbit. Sőt, a végén még Marchisio is beköszönt az ekkor már tíz emberrel játszó rivális ellen, 2-0-ra nyertek a Zebrák. A Juve már csak egy karnyújtásnyira van a bajnoki címtől, ugyanis négy fordulóval a bajnokság vége előtt 11 pont az együttes előnye a második Napoli előtt.

A Palermo idő közben beizzította a rakétákat és az utolsó szalmaszálba kapaszkodik, ami a bentmaradás kiharcolását illeti. A szicíliai együttes hazai pályán fogadta az Inter és nagy meglepetésre le is győzte 1-0-ra. Pech a Palermo számára, hogy a rivális Genoa is bezsebelte a három pontot a Chievo vendégeként, Tőzsér Dániel csak a találkozó legvégén állt be a kispadról.

Az Inter egyébként nem csak a mérkőzést, hanem csapatkapitányát is elveszítette, ugyanis Javier Zanetti Achilles-ín-szakadást szenvedett. Felépülése 6-9 hónapot vesz majd igénybe, 39 éves korát figyelembe véve ez a karrierje végét is jelentheti.

Az AS Roma a Sienát küldte haza egy 4-0-val (Osvaldo triplázott), a Fiorentina pedig a Sampdoria vendégeként aratott 3-0-s győzelmet. A Lazio csak 0-0-át játszott a Parmával.

Eredmények – Serie A, 34. forduló

Torino – Juventus 0-2 (0-0)
Gólszerzők: Vidal (86.), Marchisio (90+1.)
Piros lap: Glik (90.)

AS Roma – Siena 4-0 (3-0)
Gólszerzők: Osvaldo (14., 41., 67.) Lamela (16.)

Palermo – Inter 1-0 (1-0)
Gólszerző: Ilicic (10.)

Parma – Lazio 0-0
Piros lap: Biava (90+2.)

Sampdoria – Fiorentina 0-3 (0-2)
Gólszerzők: Cuadrado (36.), Ljajic (41.), Aquilani (73.)

Chievo – Genoa 0-1 (0-0)
Gólszerző: Borriello (73.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik