Foci

Dzsudzsák szabolcsi kissrácoknak segíthet

dzsudzsák balázs (dzsudzsák balázs, )
dzsudzsák balázs (dzsudzsák balázs, )

Egy gyürei amatőr fociedző a Facebookon kereste meg a középpályást.

Kedves történetre bukkantunk a Facebookon, a legdrágább magyar labdarúgónak címeztek egy felhívást, ő pedig minden bizonnyal segít is majd a gyürei fiatalokon.

Koi Róbertnek hívják azt a trénert, aki teljesen egyedül belevágott egy helyi labdarúgócsapat megszervezésébe. Jelenleg 16-17 helyi gyerekkel foglalkozik az 1200 lakosú településen, és sikerül versenyekre is eljutnia a fiúknak.

Ugyanakkor a körülmények meglehetősen szerények, így az egykori focista most Dzsudzsák Balázstól kért segítséget. A Dinamo Moszkva játékosa válaszolt a személyes üzenetre, és azt mondta, egy-két dologgal meglepi majd a gyürei gyerekeket.

Az alábbiakban közölt bejegyzésre ezt válaszolta a légiós: “Szia Róbert! Nagyon nagyra értékelem azt a munkát amit csinálsz, csináltok. Szeretném a srácokat ezzel-azzal meglepni, ezért kérlek, add meg az email-címed, ahol ezt privátban megbeszélhetjük!”

Dzsudzsák egyébként jó meccsen van túl a Dinamóban: a csapata 3-1-re megverte a Mordovija Szaranszk együttesét, a magyar futballista 89 percig volt a pályán és nagyon aktívan játszott. Jelenleg a 4. helyen áll az orosz bajnokságban a Dinamo, de vetélytársainál eggyel több meccset játszott.

Koi Róbert levele

Kedves Balázs!

Először is, kérlek, olvasd végig ezt a bejegyzést, fontos lenne! Olyan ügyben kereslek, ami talán neked is szívügyed, hiszen a Szabolcs Szatmár Bereg megyei futballról van szó. Gyürében lakom, ami egy kicsi, beregi falucska, hozzávetőleg 1200 lakossal.

Volt alkalmam egy-két jó helyen futballozni, mint például Kisvárdán, ám a kitörés nem sikerült ilyen-olyan okok miatt. Csakhogy, tavaly szeptemberben úgy határoztam, összeszedem a helyi gyerekeket, és legjobb tudásom szerint nevelem, oktatom őket, hogy egyszer megvalósuljon az álmuk. Nos, bő félév távlatában azt mondom megérte, a gyerekek egyre többen vannak, 16-17 gyerekkel találkozok edzéseken, fejlődésük pedig elképesztő a körülményekhez képest. Ezt a remek feladatot teljesen ingyen csinálom, az vezérelt, hogy adjak nekik egy lehetőséget.

A gyerekek pedig havonta 500 Ft-ot fizetnek, amiből az utazásukra, illetve szerény ellátásra futja. A legközelebbi városba, Vásárosnaményba viszem őket kéthetente, így mérkőzéseket is játszhatnak. Persze, egy-két tornán is részt vehettek már, illetve május 26-án Cigándon is ott lesznek/ leszünk! 1999-es születésűektől 2004-esig járnak gyerekek, a többség 2001, 2002, 2003-as. A tréningeket, amennyiben lehetséges, minden nap vezénylem, örömteli, hogy a fiatalok inkább a bőrt rúgják, ahelyett, hogy a számítógép előtt ücsörögnének.

Említettem már a körülményeket, melyeket talán be sem kell mutatnom, hisz te magad is egy kis faluban nevelkedtél. Télen az általános iskola tornatermében tudtunk edzeni, ami nem túl nagy. A futballpálya ilyenkor, jó időben már alkalmas számunkra, plusz az öltözőt is rendelkezésünkre bocsájtották. Csakhogy, alig van labdánk, illetve egyéb sportfelszerelésünk, amik nélkülözhetetlenek további fejlődésükhöz.

Arra szeretnélek kérni, hogy ha van valami, amiben tudsz segíteni, tedd meg! Úgy gondolom, közös érdekünk, illetve mindenki érdeke lenne, hogy a tehetségeink ne kallódjanak el. Amennyiben, egy-két jó tanáccsal, esetleg bárminemű segítséggel tudnál szolgálni, megköszönnénk, ezt nyugodtan írhatom a gyerekek nevében!

A holtszezonban pedig, ha hazatérsz, bármikor szeretettel látnánk, tiszteletedre- és természetesen a gyerekekért- megszerveznénk egy sportnapot is, amin te lehetnél a sztárvendég!

Várom válaszod! Őszinte tisztelettel: Koi Róbert

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik