Foci

Tíz ember ellen nyert az Újpest

Kabat-Peter(960x640).jpg (kabát péter, )
Kabat-Peter(960x640).jpg (kabát péter, )

Az Újpest emberelőnyben nyert Pápán, a Kaposvár emberhátrányban verte a Haladást.

Az Újpest Pápára látogatott szombaton, azonban a két együttes egy igen lapos összecsapást hozott össze. A hazaiak voltak valamivel aktívabbak a szünetig, azonban gólt ők sem tudtak szerezni, így 45 perc után 0-0 volt az állás.

A második felvonásban előbb a Lombard hagyott ki egy ziccert Maric révén, majd Kabát tesztelte Szűcs reflexeit, a veterán kapus azonban résen volt. A 67. percben létszámfölénybe került az Újpest, ugyanis Griffiths bezsebelte a második sárgáját is. Sikerült gólra váltani az emberelőnyt, a meglóduló Antón emelt a kapuba (0-1). A Pápa hiába rohamozott az utolsó percekben, az Újpest már kihúzta a végéig és bezsebelte a három pontot.

Eredmény – OTP Bank Liga, 25. forduló

Pápa, 2500 néző, v.: Oláh

Lombard Pápa Termál FC-Újpest FC 0-1 (0-0)

Lombard Pápa Termál FC: Szűcs L. – Nagy S. (Tóth G., 53.), Dlusztus, Rodenbücher, Németh M. – Quintero, Tajthy, Tóth B. (Maróti, 37.), Szabó O. (Arsic, 66.), Griffiths – Maric

Újpest FC: Balajcza – Szélesi, Vermes, Chema Antón, Iandoli – Simon K., Vasiljevic, Balogh B., Christ (Eninful, 91.), Remili (Lázár B., a szünetben) – Kabát

Gólszerző: Chema Antón (80.)

Sárga lap: Griffiths (19., 67.), illetve Lázár B. (76.)

Piros lap: Griffiths (67.)

Közben Kaposváron a hazai együttes a 29. percben nehéz helyzetbe került, ugyanis Pedro ekkor kapta meg a második sárgáját. Ennek ellenére az emberelőnyben játszó Haladás nem tudott mit kezdeni az emberelőnyével, sőt, Hegedűs fejjel a Kaposvárt juttatta előnybe (1-0). Az első felvonás elején megélénkültek az események, előbb Andorka egyenlített (1-1), de egy gyors kontrának köszönhetően Oláh révén a Rákóczié volt az utolsó szó (2-1).

A folytatásban is a Haladás akarata érvényesült, majd Devecseri szabálytalankodott Safaric ellen, a jogosan megítélt büntetőt pedig Oláh értékesítette (3-1). A szombathelyiek hiába játszottak emberfórban, ez nem igazán látszott a játék képén, és ugyan Ugrai révén csak betaláltak a vendégek (3-2), ez már csak a kozmetikázásra volt elég, tíz emberrel nyert a Kaposvár.

Eredmény – OTP Bank Liga, 25. forduló

Kaposvár, 1500 néző. v.: Németh Á.

Kaposvári Rákóczi-Szombathelyi Haladás 3-2 (2-1)

Kaposvári Rákóczi: Hajdúch – Okuka, Kovács O., Hegedűs, Jánvári – Pavlovic, Safaric, Oláh (Horváth T., 80.; Vrucina, 88.), Pedro, Balázs B. – Waltner (Addo, 66.)

Szombathelyi Haladás: Rózsa – Fehér Z., Guzmics, Devecseri, Tóth P. (Farkas M., 60.) – Ugrai, Simon Á. (Schimmer, a szünetben), Radó, Iszlai, Németh M. (Gyurján, 63.) – Andorka

Gólszerzők: Hegedűs (33.), Oláh (45+2., 60., utóbbit 11-esből), illetve Andorka (45+1.), Ugrai (91.)

Sárga lap: Pedro (16., 29.), Okuka (30.), illetve Tóth P. (33.),  Devecseri (59.), Gyurján (70.), Farkas M. (86.)

Piros lap: Pedro (29.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik