Foci

Ronaldo nélkül is tud derbit nyerni a Real Madrid

Angerl Di María (angel di maría)
Angerl Di María (angel di maría)

A remekül játszó Angel Di María vezette Real Madrid 2-1-re nyert az Atlético Madrid otthonában.

A Barcelonához hasonlóan a Real Madridra is komoly erőpróba várt a hétközi, Bajnokok Ligájában elszenvedett fiaskót követően: José Mourinho fiai a városi rivális Atlético Madrid otthonába látogattak, ráadásul a kisebb sérülést összeszedő Cristiano Ronaldo nélkül. A Matracosok legutóbb az 1999-ben tudtak bajnokit nyerni az ősi rivális ellen.

Most nagyon jól kezdett a hazai együttes, Falcao fejese után már a negyedik percben vezettek, de Di María szabadrúgása után Juanfranról a saját kapujába pattant a labda. Az első felvonásban még a Real előtt adódott egy nagy gólszerzési lehetőség, de Benzema ígéretes helyzetből a kapusba lőtt.

A második felvonást is az Atlético kezdte vehemensebben, de csak nem akart összejönni az újabb hazai gól, pedig Gabi már szemtől szemben állhatott Lopez kapussal, de csúnyán mellélőtt. A 63. percben már a Realnál volt az előny, Di María ezúttal külső segítség nélkül mattolta Courtois-t.

A hajrában az Atléticót mintha kedvét vesztette volna, csak a szurkolók voltak már aktívak, a hazai focisták pedig beszorultak a saját térfelükre. Az eredmény már nem is változott a lefújásig, a Matracosok közel 14 éve nem tudják legyőzni a városi riválist. Talán majd a Spanyol Kupa döntőjében, május 17-én.

Az esti meccsen Pintér Ádám végig játszott a győzedelmeskedő Zaragozában.

Eredmény – Priméra Divisón, 33. forduló

Atlético Madrid – Real Madrid 1-2 (1-1)
gólszerzők: Falcao (4.) illetve Juanfran (14. – öngól), Di María (63.)

Zaragoza – Mallorca 3-2 (1-1)
gólszerzők: Montanes (29.), Postiga (60.), Rochina (88.), illetve Hemed (12.), Arizmendi (81.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik