Foci

Messi nem tudott csodát tenni Bilbaóban

Lionel Messi (lionel messi, )
Lionel Messi (lionel messi, )

A Barcelona az argentin aranylabdás pályára küldése után fordított az Athletic otthonában, ám végül 2-2 lett a végeredmény.

A Barcelona labdarúgócsapata kedden nagy pofont kapott Münchenben, a Bajnokok Ligája-győzelemről álmodozó Bayern ugyanis 4-0-val küldte haza az utóbbi években sikert sikerre halmozó katalánokat. Tito Vilanova együttesének nem volt sok ideje a sebek nyalogatására, szombaton már Bilbaóban vendégszerepeltek a gránátvörös-kékek.

Az Athletic Bilbao is megnehezítette a Barca dolgát, Susaeta révén a vezetést is megszerezték a baszkok a 27. percben, majd a második félidő elején ugyanő a kapufára bombázott egy szabadrúgást. Aztán az 59. percben beállt Lionel Messi és minden megváltozott.

Az argentin klasszis előbb befűzte a komplett hazai védelmet, mielőtt a kapuba lőtt volna, majd ugyanő fejjel játszott Alexis Sánchezhez, a chilei pedig közelről nem hibázott. Úgy tűnt, hogy meccs nagy részében fegyelmezetten játszó Bilbao már nem tud kiegyenlíteni, ám a rendes játékidő utolsó percében  Ander Herrera betalált, beállítva a 2-2-es végeredményt.

A bajnokavatásra így még várni kell Spanyolországban, függetlenül az esti, madridi rangadó végeredményétől.

Eredmények – Priméra Division, 33. forduló

Athletic Bilbao – FC Barcelona 2-2 (1-0)
Gólszerzők: Susaeta (27.), Ander Herrera (90.) illetve Messi ( 67.), Sanchez (69.)

Levante – Celta Vigo 0-1 (0-1)
Gólszerző: Fernandez (20.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik