Foci

Sírva fakadt a Fener brazilja a kapufák meccsén

Fenerbahce-Benfica (fenerbahce, benfica, )
Fenerbahce-Benfica (fenerbahce, benfica, )

A Fenerbahce egygólos előnyt szerzett csütörtökön este az Európa Liga elődöntőjében úgy, hogy három kapufát is lőttek a gól mellé. A Benfica egy kapufájáért nem járt pont.

Isztambulban most mindenki a kapufát szapulja. Ha a törökök kicsit szerencsésebbek, akkor akár már a döntőben is érezhetnék magukat, hiszen az egy góljuk mellett három alkalommal is a kapufa mentette meg az amúgy szenzációsan védő Benfica-kapust, Arturt a góltól.

A mérkőzésen az első 15 perc után magához ragadta a kezdeményezést a hazai csapat. Előbb Moussa jelentkezett egy kapufával, majd a hosszabbításban Cristian vágta a büntetőt a lécre. Szegény brazilt annyira megviselte a kihagyott büntető, hogy zokogva tért pihenőre.

A második félidőben a hazaiak ott folytatták, ahol abbahagyták, az 51. percben Dirk Kuyt bikázott a jobb kapufára… Nem sokkal később a Benfica Nicolas Gaitan révén 3-1-re szépített kapufák tekintetében.

A 72. percben végre gólt is láthatott a fanatikusan szurkoló török közönség – hát persze, hogy kapufásat… Melgarejo rosszul sikerült felszabadító fejesét követően Egemen Korkmaz bólintott kapufára, ahonnan a labda cirka 12 centivel pattant a gólvonal mögé.

Visszavágó jövő csütörtökön lesz Liszabonban. Egy tuti, kapufák ott is vannak.

EURÓPA-LIGA, ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Fenerbahce (török) – Benfica (portugál) 1-0 (0–0)
Isztambul, Sükrü Saracoglu Stadion. V: Mazics (szerb)

FENERBAHCE: Volkan Demirel – Gökhan Gönül, Yobo, E. Korkmaz, Ziegler – Raúl Meireles (Ucan, 64.), Mehmet Topal – Kuyt, Cristian (S. Sahin, 86.), Sow (Kraszics, 86.) – Webó. Vezetőedző: Aykut Kocaman

BENFICA: Artur – Maxi Pereira, Jardel, Garay, Melgarejo – André Gomes (Carlos Martins, 81.), Matics, Aimar (Gaitán, a szünetben) – O. John (Rodrigo, 64.), Cardozo, Salvio. Vezetőedző: Jorge Jesus

Gólszerző: E. Korkmaz (72.)

Az Európa Liga másik elődöntőjén: Basel – Chelsea 1-2

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik