Foci

Már a tulajdonos sem támogatja az Egri FC-t

John Marshall nem tud és nem is akar több pénzt áldozni a kiesőjelölt focicsapatra.

Hétfő délig el kell hagyniuk a stadiont a labdarúgó OTP Bank Ligában sereghajtó Egri FC munkatársainak, a csődközeli helyzetben lévő klub élvonalbeli szereplése ezzel kérdésessé vált. Kocsis Zoltán, az Egri FC Kft. kisebbségi tulajdonosa pénteken elmondta, hogy az egri stadion üzemeltetéséért felelős önkormányzat döntése értelmében az említett időpontig ki kell költözniük az öltözőkből, illetve az irodákból is. Az önkormányzat csak az utánpótlás számára biztosítja ingyenesen a felsővárosi létesítményt.

“Sajnos nagyon nehéz helyzetben vagyunk, John Marshall többségi tulajdonos múlt szerdán egyértelművé tette számomra, hogy nem tudja és nem is kívánja támogatni az Egert. El kívánja adni a tulajdonrészét” – nyilatkozta Kocsis Zoltán, aki hozzátette: a klub a Magyar Labdarúgó Szövetséghez (MLSZ) fordult segítségért annak érdekében, hogy a csapat le tudja játszani hátralevő mérkőzéseit.

Kocsis elismerte, egyértelműen helytelen döntést hoztak, amikor a másodosztályú bajnokság megnyerése után ilyen létesítménnyel belevágtak az NB I-be. Az MLSZ már akkor jelezte, hogy villanyvilágítás nélkül nem adja meg a licencet a hazai meccsekre. Az Eger emiatt nem játszhatott saját otthonában, így Debrecenben, Miskolcon, Budapesten a Vasas otthonában, illetve Vácon fogadta aktuális ellenfeleit.

“Elestünk a reklámbevételektől. Innen generálódtak a problémáink. Sajnos nagy hibát követtem el, amikor Jámbor János főtámogató helyett John Marshallal egyeztem meg a folytatásról. A decemberben még biztos lábakon álló klubból a mai napra egy tartozásokkal teli vállalkozás lett” – mondta Kocsis a kialakult helyzetről.

A csapat önkormányzati támogatással útra kelt Kecskemétre, hogy az OTP Bank Liga 25. fordulójában pénteken 17 órától pályára lépjen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik