Foci

A Chelsea köszönetet mondhat a bírónak

david luiz (david luiz, chelsea)
david luiz (david luiz, chelsea)

A londoniak 2-1-re nyerte a baseli EL-meccsen, szerencsével is.

Amikor a Basel a második félidő végén 11-est kapott a Chelsea ellen, és Shar azt be is lőtte, a londoniak megtáltosodtak. Gyakorlatilag 30 másodperccel az egyenlítés után gólt szerezhettek volna.

Sőt, egyre másra vezették a támadásokat a meccs végén, sebességet váltottak (legalább kettesből négyesbe), és látszott, ha addig egy kicsit jobban odatették volna magukat, simán megverhették volna az Európa Liga első elődöntőjében a Baselt, eldöntve ezzel a továbbjutást.

Persze így is, a 94. percben szerzett David Luiz gólnak hála, a továbbjutás és a döntőbe kerülés küszöbén vannak, de azért ez nagyban köszönhető a cseh Pavel Kralovecnek. A mérkőzés játékvezetője a 83. percben egy durva szabálytalanság miatt nem állította ki David Luizt, a Chelsea védőjét. Letalpalta Phillip Degent a brazil. Sárgát kapott érte, pedig kis híján eltörte ellenfele sípcsontját.

Aztán mit ad ég: éppen Luiz szerezte a győztes gólt a 94. percben szerzett szabadrúgásával (amelyben azért a kapus is benne volt, Strommer jobban figyelhetett volna nagy bravúrjai után).

Azt is megjegyezzük, hogy a Basel 11-ese sem volt feltétlenül az, Aspilicueta nem szabálytalankodott büntetőt érően svájci ellenfelével szemben.

Mindenesetre a visszavágón a Baselnek nagyon nehéz dolga lesz a londoni Stamford Bridge-en. Az angoloknak kell ez a trófea. Az egyetlen idén.

Videó – a találkozó góljai:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik