Foci

3-0-ról kapott ki a Győr a Pakstól

Lazok-Janos(960x640).jpg (lázok jános, )
Lazok-Janos(960x640).jpg (lázok jános, )

A Paks labdarúgócsapata 4-3-ra legyőzte a listavezetőt.

A listavezető Győr meglepő pofonba szaladt bele Kecskeméten a héten, ugyanis a lila-fehérek 5-2-re páholták el a Rába-partiakat. Pintér Attila fiai ezt megelőzően az első fordulóban kaptak ki, még júliusban.

Hamar kiderült, hogy csak átmeneti kisiklás volt a kecskeméti, Völgyi bő 20 méterről eleresztett bombája ugyanis már a 9. percben megtréfálta Csernyánszkit – nem fogják megdicsérni a kapust, ezt a lövést ugyanis benézte (1-0). Szinte azonnal egyenlíthetett volna a Paks, de Heffler N. elönzőzött egy helyzetet, pedig ha Tökölihez passzol, akkor minden bizonnyal gól lett volna az akció vége.

De Heffler nem passzolt, így paksi egyenlítés sem lett, sőt, a 30. percben megszületett az újabb győri találat, Strestik lőtt kapásból a hálóba (2-0). A szünet előtt tovább nőtt a két fél közti különbség, Kamber egy szöglet után fejelt olyan gólt, amit oktatófilmekben szoktak vetíteni (3-0).

A második félidő eleje az első totális fordítottja volt, ugyanis előbb Bartha lövését védte be Stevanovic (3-1), majd nem sokkal később az üresen maradt Lázok vette észre, hogy a hazai kapus kijjebb áll a kelleténél és egy laza mozdulattal átemelte fölötte a labdát (3-2). Jót tett a mérkőzésnek a Paks felzárkózása, parázs csata alakult ki a továbbiakban.

Amikor már eldurvult volna a mérkőzés újabb gólt szerzett a Paks, Eppel ugyan háttal állt a kapunak egy beívelés után, de bravúros mozdulattal a hálóba kanalazta a labdát (3-3). A kilátogató szurkolók hangja is megjött az utolsó percekre, megpróbálták győzelembe hajszolni a hazaiakat. Nem sikerült, olyannyira nem, hogy Könyves egy pazar lövéssel kilőtte a hosszú felsőt, a Paks 4-3-ra legyőzte a bajnokságban már négy meccse nyeretlen Győrt.

Eredemény – OTP Bank Liga, 25. forduló

Győr, 3500 néző, Vezette: Iványi

Győri ETO FC-MVM Paks 3-4 (3-0)

Győr: Stevanovic – Tokody, Takács Á., Lipták, Völgyi – Pátkai (Dudás, 82.), Kamber, Kink, Trajkovic (Pilibaitis, 73.) – Varga R., Strestrik (Andric, 54.) Vezetőedző: Pintér Attila

Paks: Csernyánszki – Heffler T., Kovács G., Éger, Szabó J. – Heffler N. (Bartha, 21.), Fiola, Lázok (Könyves, 71.), Sifter, Báló (Eppel, 65.) – Tököli Vezetőedző: Tomislav Sivic

Gólszerző: Völgyi (9.), Strestrik (30.), Kamber (39.), illetve Bartha (55.), Lázok (57.), Eppel (78.), Könyves (90.)

Sárga lap: Kamber (57.), Dudás (85.), illetve Szabó J. (34.), Sifter (37.), Tököli (58.), Fiola (63.), Lázok (67.), Éger (70.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik