Foci

Kihátrál az önkormányzat az Eger mögül

Eger önkormányzata nem támogatja tovább a város labdarúgócsapatát, amely az utolsó helyen áll az OTP Bank Ligában.

Az önkormányzat csütörtöki közleményében azzal indokolta döntését, hogy az Egri FC-nek nincs érvényes stadionbérleti szerződése, emellett tavaly július óta jelentős adósságot halmozott fel az üzemeltető Egri Városi Sportiskolával szemben.

“A klub tulajdonosainak kiszámíthatatlansága, sokszori ígérgetése vállalhatatlan helyzetet teremtett az egri labdarúgásban. Nem működtek együtt azzal a főszponzorral, aki az NB II-ből az élvonalba emelte az egri labdarúgást, és korrekt módon finanszírozta a mindennapi működést” – áll a közleményben.

A hevesi egyesületnél még februárban jelentették be, hogy az angol John Marshall személyében új befektető érkezett. Ezt megelőzően a főtámogató Jámbor János jelezte, hogy a szezon végéig takarékossági programmal ugyan, de kitartana a csapat szponzorálása mellett, annak ellenére, hogy az egri stadionban továbbra sincs világítás. Az Eger a világítás hiánya miatt nem játszhatott eddig hazai pályán, így Debrecenben, Budapesten, a Vasas otthonában, illetve Vácon fogadta aktuális ellenfeleit.

A mostani közlemény arról is beszámolt, hogy a tulajdonosok nem adtak betekintést a TAO-val kapcsolatos számlákba sem. “Nyilvánvalóan nem megengedhető, hogy az önkormányzati tulajdonú létesítményben tervezett beruházásról szóló szerződést az egyesület tulajdonosa üzleti titokként kezelje” – szól az állásfoglalás.

Az önkormányzat a klubnak szánt forrásokat az utánpótlás számára adja majd át. Az Eger 24 forduló alatt mindössze 15 pontot gyűjtött, így az utolsó helyen áll az OTP Bank Ligában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik