Foci

Foci a barátságért, a Császár támogatásával

Franz Beckenbauer (franz beckenbauer, )
Franz Beckenbauer (franz beckenbauer, )

A vezető orosz földgázkitermelő vállalat a focin keresztül nevelné a gyermekeket.

Az UEFA Bajnokok Ligájának hivatalos partnere, a Gazprom nemzetközi társadalmi programot indít Foci a barátságért néven.

A program célja a sport szeretetén keresztül erősíteni a fiatalokban az olyan alapvető értékeket, mint a különböző kultúrák és nemzetiségek tisztelete, egyenlőség, valamint elkötelezettség az egészséges életmód iránt.

A program 10 és 16 év közötti fiúk és lányok, valamint nyolc európai ország – az Egyesült Királyság, Oroszország, Szerbia, Bulgária, Magyarország, Szlovénia és Görögország – ifjúsági focicsapatai számára nyújt találkozási lehetőséget.

A gyerekek négy csoportban dolgoznak majd, az egyikben a 2018-as vb házigazdája, azaz Oroszország 11 csapata dolgozik, míg egy másikban a cég által támogatott klubok (Zenit, Chelsea, Schalke, Crvena Zvezda) utánpótláscsapatai.

Egy másik csoportban a Déli áramlat gázvezeték programban résztvevő országok, vagyis Magyarország, Bulgária, Szlovénia és Görögország csapatait fogja össze.

A program csúcspontja egy, a gyerekek számára rendezett nemzetközi fórum, amelyet Londonban rendeznek meg május 24. és 26. között. Ide hazánkból is érkeznek fiatalok.

„A foci alapja a korrektség. Ez a sport nem ismer határokat, és életre szóló barátságokat teremt. A Foci a barátságért programnak sokat kell tenni ahhoz, hogy megtanítsa a gyerekeket felülemelkedni a nemzeti és faji határokon, megtanítsa őket az egészséges életmódra, a csapatmunkára és arra, hogy nyerni és veszíteni is egységben, csapatként fognak. Ezeknek az értékeknek európai szintű közvetítése fontos ügy, melyet büszkén támogatok” – mondta Franz Beckenbauer, a program védnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik