Foci

Álomeste: a Dortmundnál minden Kloppolt

borussia dortmund (borussia dortmund, )
borussia dortmund (borussia dortmund, )

A Borussia Dortmund csodálatos sikert aratott a BL elődöntőjében a Real Madrid felett.


Fotó: AFP

A német bajnok a fantasztikusan játszó Robert Lewandowski vezérletével – 1-1-es félidő után – 4-1-re megverte a Realt a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében, ezzel nagy lépést tett a döntőbe jutásra.

Könnyen elképzelhető tehát, hogy május 25-én a londoni Wembley-stadionban német házidöntőt rendeznek, hiszen a Bayern München előzőleg 4-0-ra lemosta a pályáról a Barcelonát.

Nem meglepő, hogy a meccs után a két szakvezető hangulata homlokegyenest különbözött.

“Hihetetlenül jól játszott a csapatom. A madridi egy nagyon kemény és erős csapat, nem volt könnyű a mérkőzés. Az első 25 percben voltunk a legjobbak, aztán kiengedtünk, és felhoztuk őket. A szünetben beszélgettünk az öltözőben és nyomatékosítottam a játékosoknak, hogy csinálják azt, amit az elején, mert az a helyes út.

Mindenkit megölteltem a meccs végén, mert mindenki megérdemelte. Csodás este volt, megállíthatatlanok voltunk. Soha nem láttam olyan szép gólt, mint Lewy harmadik találata” – utalt Jürgen Klopp, a németek szakvezetője a meccs főszereplőjére.

“Igen, előfordulhat a német döntő, de még egy nagyon kemény visszavágó vár ránk. Ezt a sikert viszont már senki nem veheti el tőlünk, akármi is lesz, erre életünk végéig emlékezünk majd. Nem szabad megbolondulnunk, fontos meccs lesz a madridi. Götze remekül játszott ma este” – emlékezett meg a szezon végén a Bayern Münchenhez igazoló fiatal játékosról is a mester.

“Jobb volt a Dortmund. Az egyéni megoldásai miatt győzött. Fizikálisan és mentálisan is erősebbek voltak a meccs alatt. Nagyon gyorsan 4-1 lett a szünet után, sok labdát adtunk el, és sebességben sem vettük fel a versenyt ezúttal. Mindent tudtunk a Borussiáról, mindent tudtunk Lewandowskiról, de mégsem eleget” – mondta csalódottan José Mourinho, a Real vezetőedzője.

“Tudjuk, mire képes, de könnyen odaajándékoztunk neki három gólt is. Amikor az ember megérdemli, hogy kikap, talán könnyebb feldolgozni. Felkészültünk, de sok játékosom fogott ki nagyon rossz napot. A futballban minden lehetséges, képesek vagyunk arra, hogy innen is továbbmenjünk. Egy őrült estén, ahol minden stimmel, minden bemegy, fordíthatunk” – reménykedett kincstári optimizmussal a Special One.

Videó – a találkozó összefoglalója:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik