Foci

Tíz meccsre eltiltották a liverpooli vámpírt

Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) fegyelmi bizottsága tíz mérkőzésre eltiltotta Luis Suárezt, az FC Liverpool uruguayi futballistáját, aki vasárnap a Chelsea elleni rangadón megharapta Branislav Ivanovicot, a londoniak szerb védőjét.

A 2-2-es döntetlennel zárult találkozón a csatár a 97. percben szerezte meg az egyenlítést és az egy pontot érő gólt, teljesítményét azonban elhomályosította a 74. percben történt incidens, amikor a Chelsea 16-osán belül egyszerűen beleharapott riválisa karjába.

Az FA honlapjának szerdai beszámolója szerint egy háromtagú független bizottság döntött arról, hogy az ilyen, kirívóan sportszerűtlen esetnél alkalmazott három mérkőzéses büntetés nem elég, így további héttel toldották meg. Suárez péntekig fellebbezhet. Klubja korábban pénzbüntetéssel sújtotta.

A válogatott támadónak nem ez az első botrányos esete: 2010-ben, még az Ajax játékosaként megharapta Otman Bakkalt, a PSV Eindhoven játékosát – ezért hét mérkőzésre tiltották el -, és ezt követően ragasztották rá “az Ajax kannibálja” gúnynevet. Suárezt 2011 decemberében nyolcmeccses eltiltással büntették, mert – már liverpooliként – rasszista kijelentésekkel sértegette Patrice Evrát, a Manchester United színes bőrű futballistáját.

Ez az eltiltás a gólkirályi cím sorsát is nagyban befolyásolja majd, hiszen a Premier League jelenlegi legeredményesebb játékosát, Robin van Persie-t (24 gól) épp Suarez követi (23), vagyis az urugauyi már nem hozhatja be lemaradását a hátralévő öt mérkőzésen. Egyedül a Tottenham walesi kiválósága, Gareth Bale (18) fenyegetheti a holland elsőségét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik