Foci

Öt lőtt góllal nyert a Fradi Fehérváron

Stanley Aborah (stanley aborah, )
Stanley Aborah (stanley aborah, )

A Ferencváros 5-1-re nyert a Videoton ellen a Ligakupa döntőjében. A zöld-fehérek 2004 után örülhetnek ismét kupaaranynak.

A Ferencváros legutóbb 2004-ben tudott diadalmaskodni honi kupasorozatban, akkor a Magyar Kupában értek csúcsra a zöld-fehérek. Ezúttal a Ligakupa elhódításáért léptek pályára a Videoton ellen. Érdekesség, hogy a székesfehérvári Sóstói Stadionban az FTC volt hivatalosan “hazai” pályán, mert a fővárosiak voltak a pályaválasztók.

A meccs nagyon jó iramban kezdődött, ehhez a tempóhoz hozzá tudnánk szokni a hazai pályákon. Az első veszélyes megmozdulás a távolról kapura tekerő Kovácshoz köthető, az első gól pedig Cukichoz, aki Józsi szabadrúgása után fejelt a hálóba (1-0). Nem kellett sokat várni az egyenlítésre, egészen pontosan 95 másodpercet. Ennyi kellett ugyanis Mitrovicnak ahhoz, hogy egy pontrúgás után a bekotorja a labdát Jova mögé (1-1).

Nem volt még vége az első félidőnek, a Ferencváros további két gólt lőtt gyors egymásutánban: előbb Leonardo szép alakítása végén fejjel volt eredményes Jenner (2-1), majd Aborah gurított Bozovic alatt a kapuba (3-1). A vidinek is voltak idő közben helyzetei, majd a Fradiból Cukic kísérelt meg félpályás gólt lőni.

A második félidő taktikusabb játékot hozott, bár szerencsére azért így is akadtak helyzetek. Nikolic például a 69. percben kapufát lőtt, de gólt megint csak a Fradi lőtt, egy kapu előtti kavarodás végén Aborah sodorta be a labdát a kapuba (4-1). A 76. percben dőlt el végképp a csata, ekkore Bönig játszott Somaliához, utóbbi pedig közelről fejelt a vonal mögé (5-1). A folytatás percek már szép csendben teltek, illetve annyira nem, a ferencvárosi tábor boldogan elénekelgetett. Mivel nem esett több találat, az is eldőlt, hogy magyar játékos nem szerzett gólt a mérkőzésen.

A Ligakupát tehát a Fradi nyerte (története során először), a székesfehérváriak vasárnap, a bajnokság keretein belül vehetnek revansot.

Eredmény – Ligakupa, döntő

Székesfehérvár, 6000 néző, v.: Farkas Á.

Ferencváros – Videoton 5-1 (3-1)

Ferencváros: Jova – Somália, Gyömbér, Besic, Bönig – Cukic (Orosz, 75.), Józsi – Aborah, Leonardo, Jenner (Alempijevic, 64.) – Böde (Klein, 79.) Vezetőedző: Ricardo Moniz

Videoton FC: Bozovic – Brachi, Caneira, Juhász, Stopira – Vítor Gomes, Vinícius (Gyurcsó, 56.) –  Álvarez, Mitrovic (Paraíba, 56.), Kovács I. (Torghelle, 79.) – Nikolic Vezetőedző: José Gomes

Gólszerzők: Cukic (21.), Jenner (27.), Aborah (39., 71.), Somalia (75.), illetve Mitrovic (23.)

Sárga lap: Besic (12.), Cukic (68.), Bönig (73.), Leonardo (87.), Aborah (88.), illetve Alvarez (44.), Vinícius (45.), Juhász (49.), Gomes (52.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik