Foci

Heynckes: taktikailag kiemelkedünk a többiek közül

Jupp Heynckes (jupp heynckes, bayern münchen, )
Jupp Heynckes (jupp heynckes, bayern münchen, )

A Bajnokok Ligája elődöntőjét követően Jordi Roura és Jupp Heynckes is higgadtan értékelt. A Barcelona csapatkapitánya a csodában reménykedik, de nem bízik benne.

A Bayern München kedden este a BL elődöntőinek első mérkőzésén csúnyán helybenhagyta a Barcelonát (4-0). A felek Kassai játékvezetőn több hibát is számon kérnek, de ettől még a mérkőzést követő sajtótájékoztatón rendkívül korrektül reagáltak a történtekre.

Jupp Heynckes, a Bayern München edzője, mi mást tehetett volna, csak dicsérte csapatát. „Adott egy remek összetartó csapat a pályán és azon kívül is. Az elmúlt két évben elmaradt a BL-siker és ez csak éhesebbé tette játékosaimat – nyerni akarnak ebben az évben. A taktikai fegyelmük remek, a hajlandóság pedig arra, hogy kellő mennyiséget fussanak és harcoljanak egymásért, kiváló” – kezdte mérkőzést követő értékelését a német edző.

„A mai játék egy tökéletes példa erre. Örülök az eredménynek, de nem hagyom, hogy félrevezessen, elaltasson. Tudom, hogy rendkívül nehéz 90 perc vár ránk Spanyolországban. Fontos, hogy betartsuk a taktikai irányelveket a Barcelona ellen, és ez az, amiben csapatom kiemelkedik a többiek közül ebben az évben” – zárta értékelését Heynckes.



Jordi Roura,
Barcelona másodedzője természetesen gratulált a Bayernnek. „Fizikailag rendkívül erős, kiváló gárda a München. Az első félidőben nem játszottunk olyan rosszul, de a második elején korán kaptuk a gólt onnan nehéz volt. Azt a helyzetet persze meg fogjuk nézni, mert az megváltoztatta a meccset a szünet után. Túl sok teret adtunk a németek játékához, és keveset ütköztünk. A Bayern hatalmasat játszott ma este, miközben belőlünk hiányzott a frissesség ahhoz, hogy felvegyük velük a versenyt. Tudjuk, hogy nehéz helyzetben vagyunk, de ettől a Barcelona még, ahogy minden esetben, megpróbálja megnyerni az összecsapást” nyilatkozta Roura.

A játékosok közül a csapatkapitány Xavi Hernandez fogalmazta meg a legtisztábban a sport alapvetését. „Ha az ellenfél jobb volt nálad, nincs más dolgod, mint gratulálni. Ettől persze még a visszavágón megpróbálunk csodát tenni, de el kell ismernem, szinte lehetetlen a helyzetünk.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik