Foci

Lewandowski a kiesés szélére lökte a Real Madridot

borussia dortmund (borussia dortmund, )
borussia dortmund (borussia dortmund, )

A csoportmeccsek után most az elődöntőben sem tudott nyerni a Real Madrid a Borussia Dortmund ellen: 4-1-re nyertek a németek.

Szerdán ismét egy német-spanyol elődöntőt rendeztek a Bajnokok Ligájában, és sokan azt remélték, hogy a Real Madrid ha nem is jó kedvéből, de revansot vesz a Barcelona kiütéses vereségéért, és megakadályozzák a Dortmundot abban, hogy létrejöjjön a német házi döntő a legrangosabb európai kupában.

Azonban úgy tűnik, erra nagyobb az esély, mint azt a legtöbben hitték, hiszen a Real Madrid 4-1-es vereséget szenvedett Dortmundban. Robert Lewandowski négyszer is villant: kétszer Pepe, egyszer Varane hibáját használta ki, majd büntetőből is eredményes tudott lenni, míg a spanyoloknál Cristiano Ronaldo szállította a szépítő találatot, amivel a Blancók elérték azt, hogy nem reménytelen a helyzetük.


Lewandowski mutatja: négyet lőttem
Fotó: AFP

A két elődöntő között az a különbség, hogy a Real Madrid nem játszott rosszul, többször is lőttek kapura, mint a Barcelona, bár Ronaldót és Özilt teljesen kivették a játékból a németek. A spanyol fővárosiaknak ráadásul pechük volt, hiszen Lewandowski élete meccsét játszotta, ha ő nincs, akár még nyerhettek is volt a fehérmezesek.

A Bayern-Barca párharc kapcsán többször is leírtuk, hogy a visszavágó csak formalitásnak tűnik, hiszen elképzelhetetlen, hogy a bajorok négy gólt kapjanak majd, míg itt a két együttes közötti különbséget leginkább a lengyel csatár jelentette, tehát ha a második meccsen a Real 3-0-ra nyer, lőttek a német döntőnek.

Persze ezzel a sikerrel a Borussia Dortmund a párharc toronymagas esélyese, a Real Madridnak pedig nagyon össze kell kapnia magát, és erőn felül kell majd teljesítenie a fináléba kerüléshez.

Eredmény – Bajnokok Ligája, elődöntő

Borussia Dortmund – Real Madrid 4-1 (1-1)
Gólszerzők: Lewandowski (8., 50., 54., 67.-büntetőből) illetve Ronaldo (43.)

Borussia Dortmund: Weidenfeller – Schmelzer, Hummels, Subotic, Piszczek (Grosskreutz, 83.) – Gündogan (Schieber, 91.), Bender – Reus, Götze, Blaszczykowski (Kehl, 82.) – Lewandowski. Vezetőedző: Jürgen Klopp.

Real Madrid: Diego Lopez – Coentrao, Pepe, Varane, Ramos – Xabi Alonso (Kaka, 80.), Khedira – Ronaldo, Modric (Di Maria, 68.), Özil – Higuain (Benzema, 68.). Vezetőedző: Jose Mourinho.

Sárga lap: Lewandowski (70.) illetve Khedira (54.), Özil (64.), Ramos (92.)

 

Vége a mérkőzésnek, 4-1-re nyert a Dortmund, Robert Lewandowski négy góljának köszönhetően.

2. FÉLIDŐ

93. PERC: Kaka szögletét Varane centikkel küldte mellé, ez nagy helyzet volt.

90. PERC: Négy perc lesz a hosszabbítás.

89. PERC: Na tessék! Ronaldo kapott egy jó labdát, ami egy kicsit hosszú volt, így csak bevetődve tudott lőni, azt pedig Weidenfeller hárította.

87. PERC: Ronaldónak a gólon kívül nem nagyon volt értékelhető megmozdulása. Ez a meccs nagyon hasonlít a tegnapi Bayern-Barca összecsapásra.

83. PERC: A cserékkel Klopp mester a védelmet akarja megerősíteni, vagyis a Dortmund tartani akarja a kiharcolt háromgólos előnyt.

78. PERC: Hú, majdnem ott az ötödik! Lewandowski szúrta rá távolról, Diego Lopez csak vetődve hárított.

75. PERC: Nem úgy tűnik, mintha lenne még gól a vendégek játékában. Visszaesett a színvonal a negyedik dortmundi gól után.

70. PERC: A németek most már visszavehetnek az iramból, hiszen a Madrid a következő 20 percben mindent fel fog tenni a gólszerzésre, hiszen a kétgólos hátrány jóval jobban mutat, mint a háromgólos.

67. PERC: LEWANDOWSKI MÁR NÉGY GÓLNÁL JÁR, HISZEN BEVARRTA A BÜNTETŐT!!!

66. PERC: TIZENEGYEST KAP A DORTMUND! Reus harcolta ki, mivel Xabi Alonso lökött rajta egyet.

64. PERC: Özil kapja a meccs első sárga lapját, mutogatásért. A bíró megelégelte a szövegelést.

60. PERC: Gündogan alakított ki remekül egy helyzetet magának, majd lőtt, de Diego Lopez ujjheggyel szögletre mentett.

58. PERC: A bekapott két gól megfogta a spanyolokat, de ennek ellenére hajtaniuk kell, ha nem akarják, hogy már az első meccsen eldőljön a továbbjutás.

54. PERC: EZ HIHETETLEN!!! MESTERHÁRMAS LEWANDOWSKITÓL!!! Egy lecsorgó labádt remekül vett át Pepe mellett, majd a léc alá zúdított középről! 3-1!!

50. PERC: Hoppá!!!! Úgy tűnt, hogy Lewandowski lesen áll Reus passzát követően, de a játékvezető továbbot intett, lefordult Varane-ról, és a kapuba passzolt!!! 2-1 a Dortmundnak! A visszajátszásból kiderült, hogy nem állt lesen a csatár, így a gól szabályos.

47. PERC: Ramos pakolt oda csúnyán Reusnek, örülhet a védő, hogy nem kapott lapot.

46. PERC: Egyik szakvezető sem cserélt a szünetben, így változatlan felállásban folytatódik az elődöntő.

Vége az első félidőnek! 1-1 az állás, reméljük az iram nagyobb lesz a második felvonásban.

1. FÉLIDŐ

45. PERC: Ronaldo maradt lent az ötösön belül, de úgy tűnik nem kell ápolni a portugált.

43. PERC: 1-1!!! EGYENLÍTETT A REAL MADRID! Egy bedobás után Hummles röviden adott haza, így a labdára lecsapott Higuain, majd a kimozduló Weidenfellerr mellett középre gurított, ahol érkezett Ronaldo, és az üres kapuba passzolt. Helyzet nélkül lőttek gólt a spanyolok!

42. PERC: Na ez érdekes volt! A semmiből alakított ki helyzetet a Dortmund, majd Reus Varane mellett elesett a tizenhatoson belül, de ezért nem járt büntető.

35. PERC: Mourinho mesternek lesz min változtatnia a szünetben, hiszen a németek nagyon jól kivették a játékból Ronaldót és Özilt, így nincs aki szervezze a vendégek támadásait.

32. PERC: Blaszczykowski lódult meg a balszélen, majd Higuain mentett úgy, hogy még rárúgta a támadó lábára a labdát, így kirúgással jöhetett a Madrid.

30. PERC: Elég távol járnak az egyenlítéstől a spanyolok…

27. PERC: Ronaldo tarolta le a német kapust Xabi Alonso nagyon magas szabadrúgását követően. A két játékos lepacsizott, nem volt szándékos az ütközés.

26. PERC: Átvette az irányítást a Real Madrid. Sok az apróbb szabálytalanság is, ezúttal Piszczek vágta fel Ronaldót.

24. PERC: Ronaldo jó messziről szúrt rá egy szabadrúgást, de az középre ment, így Weidenfeller hárítani tudott. Ez volt a Real első kapura tartó lövése.

23. PERC: Kezd kinyílni a Madrid, de ennél sokkal több kell a fehérmezesektől a gólhoz.

19. PERC: Ronaldo szúrta be középre a labdát, de az nem jutott el a címzetthez.

16. PERC: A gól ellenére kevés a helyzet. Az idő előrehaladtával viszont a vendégeknek lesz sürgetőbb a dolog.

13. PERC: Modric esett el a tizenhatos vonalán, de nem volt szabálytalanság a bíró szerint.

11. PERC: Ismét Götze és Lewandowski veszélyeztetett, de most tisztázni tudott a madridi védelem.

8. PERC: EZ VISZONT BENT VAN!!! Egy szélről belőtt labdára tökéletesen érkezett Lewandowski, és Pepe mellett bevetődve a kapuba passzolt! 1-0 a Dortmundnak!

7. PERC: Húúúúú mi maradt ki! Reus végigvezette a madridi térfélen a labdát, majd Varane mellett lőtt, Diego Lopez pedig csak középre tudta ütni a labdát, pont Lewandowski elé, de a támadó nem lőtt, hanem elkörülményeskedte a ziccert.

6. PERC: Az első helyzet, de ez sem lövéssel végződött: Modric pörgette fel magának a labdát, de mielőtt tüzelt volna, lelopták a lábáról a játékszert.

5. PERC: Sok izgalom nincs egyelőre, a mezőnybe folyik a játék.

3. PERC: Most a Dortmund birtokolja a labdát, hátul adogatnak a németek, próbálják kicsalogatni kapuja elől a spanyol együttest.

1. PERC: Azonnal letámad a Real Madrid.

Sárga-fekete csíkosban játszik majd a Dortmund, a Real Madrid szokásos fehér szerelésében.

Hamarosan keződik a mérkőzés. Reméljük, színvonalas találkozót láthatunk ma este.

Előzetes: Ez a két alakulat idén kétszer már találkozott egymással, hiszen a D jelű “halálcsoportba” kerültek. Azonban a spanyolok és a németek kiejtették az angol bajnok Manchester Cityt, valamint a holland aranyérmes Ajaxot.

Decemberben a Borussia lépett tovább az egyenes kieséses szakaszba elsőként, a Madrid csak a második pozíciót szerezte meg a kvartettben, és ebben az is közrejátszott, hogy a Blancók nem tudták megverni a sárga feketéket: a Westfalenstadionban a hazaiak nyertek 2-1-re, a Bernabeuban pedig 1-1-re végeztek a felek.

A másik spanyol-német elődöntőben a Bayern München kivégezte a Barcelonát, így szinte biztosra vehető, hogy lesz német együttes a Bajnokok Ligája-döntőben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik