Foci

BL jóslat: Mourinho letaktikázza Kloppot

jose mourinho (josé mourinho, )
jose mourinho (josé mourinho, )

Szerdán Dortmundban rendezik a Bajnokok Ligája elődöntők második párosításának első mérkőzését, Hú, de kacifántos. A meccs is az lesz.

A keddi Bayern München – Barcelona “mészárlás” (4-0) után szerdán ismét német-spanyol elődöntőt rendeznek a BL-ben – a Real Madrid Dortmundba látogat. A két ország bajnokságának stabil második helyezettjei a csoportkörökben már találkoztak egymással, dortmundi szempontból egy győzelemmel (2-1 otthon) és egy döntetlennel (2-2 Madridban) záródott az oda-visszavágó. Ezzel nyilván most is kiegyeznének Jürgen Klopp tanítványai..

A Dortmund a Malaga kárára fantasztikus meccsen, hosszabbításban jutott tovább a negyeddöntőből
Fotó: AFP

Ugyanakkor tény, a Real formája azóta felfelé szállt, a bajnokságban is egyre stabilabban hozza a meccseit, az öltözői feszültségeknek nyoma sincs már. Dortmundban is legfeljebb az kelthet némi riadalmat, hogy a csapat ifjú titánja, Mario Götze kedden aláírt a Bayernhez – bár ez inkább a szép búcsúra ösztönzi majd.

Ilyen előmenetel után senki nem csodálkozhat azon, hogy Hans-Joachim Watzke, a BVB elnöke “tiszteljük a Realt, de csöppet sem félünk tőle” felkiálltással küldi harcba a sárga-feketéket. Optimizmusát az első meccsen az is fokozhatja, hogy a Borussia hazai pályán a jelenlegi BL-szezonban mind az öt meccsét megnyerte )gólarány: 10 rúgott / 3 kapott). Riposztként álljon itt a Real “Mourinho érás” mutatója: 17 BL-találkozó alatt idegenben csak hármat veszített el a portugál, ezek közül kettőt viszont éppen Németországban.

Mario Götze nyilván kettőzött erővel küzd majd, hogy szép emlékeket hagyjon a dortmundi publikumban
Fotó: AFP

Mindezeket figyelembevéve a Bayern-Barcelona párharc előtti tippünkkel most nem mernénk olyan egyértelműen állást foglalni egyik csapat továbbjutása mellett sem, lévén eléggé kiegyenlített erőviszonyok állnak egymással szemben. Ráadásul mindkét csapat hasonló felfogásban játszik, a biztos védekezésből indítanak szélvészgyors “lerohanó támadásokat”, így sem játékban, sem eredményben, nem várunk akkora különbséget a felek közt, mint amekkora kedden volt.

De, hogy újfent a mindent tudó és megmondó (szak)újságírók szerepében tetszelegjünk e gondolatmenet zárásaként maradjon egy, a párharc végkimenetelét illető jóslat: a Real Madrid és José Mourinho nemzetközi rutinja, taktikai felkészültsége egyelőre még két meccs alapján, ha kicsivel is, de mindenképpen felülmúlja Jürgen Kloppét és tanítványaiét.

Így mi magunk Bayern München – Real Madrid döntőt vélelmezünk május 25-én.

Bajnokok Ligája, elődöntő, első mérkőzés:

Borussia Dortmund-Real Madrid 20.45

Várható kezdőcsapatok:
Borussia Dortmund: Weidenfeller – Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer – Gündogan, Sahin – Blaszczykowski, Götze, Reus – Lewandowski
Real Madrid: Lopez – Sergio Ramos, Pepe, Varane, Coentrao – Khedira, Xabi Alonso – Di Maria, Özil, Cristiano Ronaldo – Benzema Játékvezető: Björn Kuipers (holland)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik