Foci

Sir Alex Ferguson: húszból tizenhárom

Sir Alex Ferguson (sir alex ferguson, )
Sir Alex Ferguson (sir alex ferguson, )

Elképesztő, de a skót menedzser 27. éve irányítja a Premier League győztes csapatát és a klub 135 éves története alatt a bajnoki címek 65 százaléka kötődik a nevéhez. Ahogy Ryan Giggséhez és Paul Scholeséhoz is.

A sikerszéria számlálója hétfő este ugrott egyel feljebb. Az Aston Villa 3-0-as legyőzésével hazai pályán ünnepelte a Manchester United a 20. bajnoki címét, ami egyúttal a 27. éve regnáló skót menedzser, Sir Alex Ferguson 13. bajnoki trófeája.

A vezért az 1999-es sikerszéria – BL, bajnoki cím és kupagyőzelem egy év alatt – után már egyszer lovaggá ütötték, azóta Sir ugye, de hogy mi jöhet ezután azt csak a jó isten tudja – meglehet kap valamilyen főnemesi rangot és eztán Lord Alexnek kell szólítani. A magunk részéről Ryan Giggnek és Paul Scholesnak is adományoznánk már valamilyen címet, hiszen előbbi 1987-óta szolgálja a klubot, utóbbi a tőzsgyökeres manchesteri 1991 óta, így ők is tevőleges részesei voltak a 13 győzelemnek.

Ők hárman a fő történetírói hát a sikereknek. Bár Scholes hétfőn nem játszott, de a november 29-én 40. születésnapját ünneplő walesi születésű Giggs bácsi két gólpasszal vette ki a részét a 13.-ból. Mi pedig megemeljük a kalapunkat!

Eredmény – Premier League, 34. forduló:

Manchester United – Aston Villa 3-0 (3-0)
gólszerzők: van Persie (2., 12., 33.)

Angol bajnokok:

20 alkalommal: Manchester United
18: FC Liverpool   
13: Arsenal    
9: Everton
7: Aston Villa
6: Sunderland

Videó – a meccs három gólja:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik