Foci

Kecskeméten zakózott nagyot az ETO

A listavezető Győri ETO 5-2-es vereséget szenvedett a KTE otthonában. A zöld-fehérek még sosem nyertek Kecskeméten.

A listavezető Győr igen meggyőző formát mutat a szezon során (persze a pápai döntetlent leszámítva), így hiába lépett pályára idegenben Pintér Attila csapata, a Kecskemét ellen a zöld-fehérek számítottak a találkozó esélyesének a havazás miatt a 20. fordulóból elhalasztott mérkőzésen. Épp ezért esett le az állunk, amikor Mohl értékesített büntetőjével, majd Varga szöglet utáni fejesével már a 10. percben 2-0-ra vezetett a KTE.

A mozgalmas mérkőzésen az első győri gólra sem kellett sokat várni, Varga Roland egy hatalmas védelmi hiba után lőtt a kapuba a 24. percben (2-1). Itt egy hosszabb, esemény nélküli időszak következett, de megérte a várakozás, ugyanis Burgos egy gyönyörű csellel húzta el a labdát Stevanovic orra előtt, majd az üres kapuba gurított (3-1). És ezzel még mindig nem volt vége az első felvonás eseményeinek, ugyanis a középkezdés után szinte azonnal egy újabb védelmi bakit használt ki az ETO, ezúttal Kamber kanalazta be a labdát a levegőből Antal kapus lába között a kapuba (3-2).

A második felvonás elején már inkább taktikus volt a játék, így a kapuk nem forogtak annyit veszélyben. A 71. percben pecsételődött meg végül a Győr sorsa, Salami lőtte ki az alsót 14 méterről (4-2), Pintér Attila fiai pedig innen már nem tudtak talpra állni. Sőt, Balázs egy szóló végén a kegyelemdöfést is bevitte (5-2). A vendégek ezzel elszenvedték második vereségüket a szezonban. Legutóbb a nyitó fordulóban (!), a címvédő Debrecen tudott nyerni az ETO ellen.

A Rába-partiak még így is tíz ponttal előzik meg a második helyezett Videotont.

Eredmény – OTP Bank Liga, 20. forduló, bepótolt mérkőzés

Kecskemét, Széktói Stadion, 2000 néző, Vezette: Szabó Zs.

Kecskeméti TE-Phoenix-Mecano – Győri ETO FC 5-2 (3-2)

Kecskemét: Antal – Koszó, Vaskó, Varga Ró., Forró – Póti, Vukasovic, Savic (Pekár 76.), Mohl – Salami (Rajczi 81.), Burgos (Balázs 87.) Vezetőedző: Horváth Ferenc

Győr: Stevanovic – Svec, Lipták, Dordevic (Koltai 65.), Had (Trajkovic 11.) – Dinjar, Kamber, Pátkai – Dudás (Kink 55.), Strestrik, Varga R. Vezetőedző: Pintér Attila

Gólszerzők: Mohl (3. – 11-esből), Varga Ró. (10.), Burgos (34.), Salami (72.), Balázs (90.), illetve Varga Ro. (23.), Kamber (35.)

Sárga lap: Salami (35.), Mohl (58.), Rajczi (84.), Vukasovic (86.), illetve Had (3.), Pátkai (44.), Trajkovic (90.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik