Foci

BL: ezért fog kiesni a Barca

Manuel Neuer (manuel neuer, bayern münchen, )
Manuel Neuer (manuel neuer, bayern münchen, )

A fogadóirodák a Barcelonát, mi a Bayern Münchent tartjuk esélyesebbnek a döntőbe jutásra.

A londoni William Hill fogadóiroda a Barcelonát tartja favoritnak, ugyanis a katalánok végső BL-sikerére 2,87-es nyereményszorzót kínál, míg a Bayernéra 3,75-öset. Lelkük rajta, még az is lehet igazuk lesz. Ugyanakkor az elgondolkodtató, hogy a két együttes hazája bajnoki mutatóit tekintve kisérteties hasonlóságot mutat, ergo mi még 88 század különbséget sem látunk a Barca javára.

Íme néhány mutató. A bajorok a Bundesligában április 6. óta bajnokok. 30 meccsen 89 találatot szereztek, ez csaknem háromgólos mérkőzésenkénti átlag, s mindössze 14-et kaptak! A katalánok 32 forduló után 13 ponttal vezetik a Primera Divisiónt. Ők ezalatt 99-szer voltak eredményesek, azaz hozzák az 1 meccs 3 gólos átlagot. Viszont a védelmük ingatag lábakon áll, mert eddig 33 gólt kaptak.

A sport24 éppen ez utóbbi adat és a kapus Manuel Neuer személye miatt gondolja azt, hogy Jupp Heynckes, a bajorok idény végén távozó trénere előbb még BL döntőbe vezeti csapatát. A két csapat közt éppen a védekezés stabilitása és a Neuer vs. Valdes különbség dönti el a mérleg nyelvét a müncheniek felé. Illetve még az, hogy elképesztő sebességgel és hatékonységgal vezetik a labdaszerzést követő támadásaikat, míg a Barcelona jóval körülményesebben tiki-takázik mostanság.

Tény, e párharc akár döntőnek is beillene, de ettől még a William Hill Barca-Real döntőt vizionál (13-10). A Real-Bayern döntő oddsza 21:10, egy Barcelona-Dortmundé 7:2, míg egy tiszta német döntőé 9:2.

A keddi, Allianz Arenában sorra kerülő összecsapás után okosabbak leszünk. Egy biztos, ezt a találkozót a magyar Kassai Viktor és segítői vezetik.

Bajnokok Ligája, elődöntő, első mérkőzés:

Bayern München (német)-FC Barcelona (spanyol) 20.45

Bayern München:
Neuer – Lahm, van Buyten, Dante, Alaba – Schweinsteiger, Martinez – Müller, Ribéry, Robben – Gomez

FC Barcelona:
Valdes – Daniel Alves, Pique, Abidal, Jordi Alba – Xavi, Busquets, Iniesta – Alexis Sanchez, Messi, Pedro

játékvezető: Kassai Viktor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik