Foci

Amerikát is meghódítaná a Manchester United

manchester united (manchester united, ryan giggs, robin van persie, )
manchester united (manchester united, ryan giggs, robin van persie, )

A Vörös Ördögök azon munkálkodnak, hogy minél több bevételük származzon a tengerentúlról.

Manchesterben van ok az örömre: a csapat hétfői győzelmével el is döntötte a bajnoki cím sorsát, a United összességében 20. alkalommal lett első Angliában. Ebből 13-hoz volt köze Sir Alex Fergusonnak – elképesztő.

A klub háza táján viszont már nagyban a jövőn dolgoznak. Nemrégiben az NBC csatorna 163 millió fontért megvásárolta a Premier League közvetítési jogait, három szezonon keresztül ők sugározzák a sokak által a világ legerősebb bajnokságának tartott sorozatot. Mivel a United amerikai tulajdonban van (a Glazer-családéban), így a csapat szeretne Észak-Amerikában tovább terjeszkedni.


Fotó: MTI / EPA

2014-től például már a General Motors Chevrolet-emblémája lesz látható a Vörös Ördögök mezén, a felek korábban egy hétéves együttműködésben és 559 millió dolláros (1313 milliárd forintos!) szponzori összegben egyeztek meg. Emellett érik a szerződéshosszabbítás a Nike-val (amely most is legalább évi 30 milliót szán a csapatra), de a nyáron leköszönő vezérigazgató, David Gill, valamint segítői további támogatók után kutatnak.

Mivel a manchesteri együttesnek cirka 650 millió szimpatizánsa van világszerte, így minden bizonnyal lesz még olyan amerikai cég, amely a csapat játékosaival szeretne reklámozni az USA-ban, ahol a „soccer” néven emlegetett labdarúgás egyre népszerűbb. Márpedig ha Amerikában egyszer valamibe beleszeretnek az emberek, abból rengeteg pénzt lehet csinálni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik