Foci

Kabát százados alapozott meg az Újpest győzelmének

Kabát Péter (kabát péter, )
Kabát Péter (kabát péter, )

Az Újpest labdarúgócsapata 4-2-re nyert a PMFC ellen a 24. fordulóban. Kabát Péter meglőtte karrierje 100. NB I.-es gólját.

Minden edző olyan kezdésről álmodik, mint ahogyan az Újpest kezdett bele a Pécs elleni bajnokijába. A fővárosi lila-fehérek már a 6. percben 2-0-ra vezettek, mind a két gólt Kabát Péter jegyezte (a másodikat büntetőből). Ezzel az újpesti csatár elérte e bűvös 100-as határt a magyar élvonalbeli találatok tekintetében. Ebből 50-et a IV. kerületiek színeiben jegyzett.

Bő negyedóra múlva már három volt közte, egy sakk-mattra játszott akció végén Moraes passzolt az üres kapuba (3-0). Miután a kezdeti sokkból felocsúdott a PMFC, egy tizenegyesből szépíteni tudtak a vendégek, Wittrédi hanyag, panenkás mozdulattal lőtt a hálóba (3-1). Meg kell ejgyezni, hogy a találkozó elején, a hazaiak kétgólos vezetésénél Balajcza a lécre tolt egy távoli bombát.

A második félidő nagy újpesti lehetőséggel indult, Moraes lőhetett a kapu előteréből, Dibusz védett bravúrral. A folytatásban is hazaiak akarata érvényesült, majd az utolsó negyedórába lépve Vasiljevic állította vissza ismét a háromgólos vezetést (4-1). És ezzel még nem ért véget az összecsapás, ugyanis nem sokkal később a pécsi Simon egymaga megverte az újpesti védelmet és a kapuba teker (4-2).

A jó iramú mérkőzésen az Újpest végül megőrizte előnyét a lefújásig, a lila-fehérek 4-2-re nyertek és mind a három pontot otthon tartották.

Eredmény – OTP Bank Liga, 24. forduló

Újpest – PMFC 4-2 (3-1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik