Foci

A KIM nem fizetett a Fradi-stadion miatt

Fürjes Balázs (fürjes balázs, )
Fürjes Balázs (fürjes balázs, )

Cáfolja a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM), hogy fizetett volna egy, a Ferencváros új stadionjának beruházásával kapcsolatos tanulmányért.

A tárca csütörtökön közleményben azt írta: a KIM tárgyalásos közbeszerzési eljárás eredményeként megbízási szerződést kötött a nemzetközi referenciával rendelkező International Management Group Kft.-vel (IMG), hogy a Ferencvárosi Torna Club új labdarúgó stadionjával kapcsolatos sporttechnológiai szakértői tanácsadó feladatokat lásson el.

A tárcának azonban a szerződés megkötésén kívül más kötelezettsége nem volt – tudatták –, számlát nem fogadott be, teljesítést nem igazolt, kifizetést sem teljesített.

Mint írták, a Ferencvárosi Torna Club új labdarúgó-stadionjának felépítése az egyes kiemelt jelentőségű budapesti beruházások irányításáért felelős kormánybiztos, Fürjes Balázs feladata. A tevékenységét segítő titkárság működtetését 2012 szeptemberétől a KIM-től a Miniszterelnökség vette át – emlékeztetett a tárca.

Varju László, a Demokratikus Koalíció politikusa szerdán, sajtótájékoztatón jelentette be, hogy pártja feljelentést tesz egy, a Ferencváros új stadionjának beruházásával kapcsolatban készült tanulmány miatt. Azt mondta: a KIM 24 millió forintot fizetett ki egy 49 oldalas tanulmányért, amely az internetről letölthető információkat tartalmaz.

Az IMG budapesti képviselete erre reagálva szerdán azt tudatta: szakmailag alapos munkát végeztek a tervek kialakításában, és szerintük munkájuk eredménye a stadion működése során, hosszú évek alatt több milliárd forint árbevételt fog eredményezni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik