Foci

A Honvéd összetörte a Fradit

Besic és Lanzafame (besic, lanzafame, fradi, honvéd, )
Besic és Lanzafame (besic, lanzafame, fradi, honvéd, )

A Fradi tavasszal nem kapott még ki. Aztán kedd este jött a Honvéd, és ahogy a nagy könyvben meg van írva, elrontotta a Fradi játékát.

A havazás miatt elmaradt fordulót bepótló Honvéd–Fradi épp olyan volt, mint amilyenre számítani lehetett. A Fradi támadni próbált, a Honvéd meg hazai pályán is inkább védekezett, tördelte a játékot és Lanzafame révén veszélyesen kontrázott. Mivel 1-0-ra nyerték a meccset, az élet a vendéglátó taktikájának helyességét igazolta kedd este a Bozsik Stadionban.

Besic (B) és Lanzafame (J) küzd a labdáért, utóbbi remekül játszott, sok borsot tört a Fradi védőinek orra alá
Fotó: MTI

Kétségtelen tény, a Fradi inkább focizni szeretett volna, míg Marco Rossi mester abban bízott, ha ezt tanítványai megakadályozzák, ergo nem futnak a fradisták, hanem fekszenek, akkor abból baj nem lehet. Ennek megfelelően eleinte Somália vagy éppen Aborah többet feküdt, mint állt… A fekete mezben játszó Honvéd 23-szor szabálytalankodott a mérkőzésen, míg a Fradi 12 alkalommal. Ha ehhez hozzávesszük a játék normál menetének tekinthető szögletek, bedobások, kirúgások miatti ácsorgást, akkor bizton állítható: egy félidőnél többet nem volt játékban a labda – ez mindent elmond a meccs színvonaláról. Küzdelem volt, játék nem.

Marco Rossi mindenesetre elégedett volt, és miért ne lett volna, hiszen otthon tartották a három pontot. „A szezon egyik legjobb teljesítményét nyújtottuk. Magyarország egyik legjobb csapata ellen játszottuk, amely gyors, technikás, ők vannak a legjobb formában jelenleg. Nehéz meccsre számítottunk, amelynek nem lehetett úgy nekiállni, hogy nekimegyünk az ellenfélnek. A kulcsjátékosokat sikerült kikapcsolnunk azzal, hogy már a térfél közepén letámadtuk őket. Szerencsésen alakultak a dolgok, taktikailag tökéletesek voltunk, hajtottunk is, az ellenfélből pedig kikapcsoltunk mindenkit” – nyilatkozta a mérkőzést követően a Honvéd mestere.

Kollégája, Ricardo Moniz láthatóan feszült volt közvetlen a meccs után, de szimpatikus módon a maga háza táján söprögetett, nem kereste a bíróban vagy a körülményekben a hibát. „Lassan járattuk a labdát, nem volt meg az az igazi koncentráció sem. 99 százalékon játszani nem elég. Sajnáljuk, hogy a csapat elmulasztotta azt, hogy feljöjjön a 3. helyre, ami Európa Ligát ér, azt hittük, ez elég motiváció lesz. A labdabirtoklásunk nem volt megfelelő, mindenki láthatja, hogy a csapatunk még nem nőtt fel igazán. A második félidőben sem sikerült sok helyzetet kialakítani, és ha nem tudsz helyzetbe kerülni, akkor nem is tudsz nyerni. Ez nem a mi napunk volt, fontos, hogy ezen változtatni tudjunk” – mondta Moniz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik