Foci

Hoppá: Kiütötte a Siófok a Diósgyőrt

Szentes-Lazar(960x640).jpg (szentes lázár, )
Szentes-Lazar(960x640).jpg (szentes lázár, )

A mérkőzés előtt még sereghajtó Siófok 3-0-ra győzte le a DVTK-t a labdarúgó OTP Bank Liga keddi mérkőzésén.

A kiesés ellen menekülő Siófokra nem várt könnyű feladat az OTP Bank Liga 20. fordulójából elhalasztott és kedden pótolt mérkőzésén, ugyanis a Diósgyőr látogatott a Balaton partjára. Ugyanakkor a miskolciak ebben a szezonban kétarcú együttesnek bizonyulnak, bármikor bennük van egy remek mérkőzés (elég csak a Videoton legyőzését említeni), vagy egy kínkeserves szenvedés (mint a Paks ellen a hétvégén).

Most az utóbbi formáját mutatta a DVTK, ugyanis a vendégek az első félidőben nem jelentettek túl nagy veszélyt a siófoki kapura. Rudolf ugyan egyszer megzörgette a hálót, de lesről tette, így jogosan érvénytelenítették a találatát. A hazaiak ellenben mentek előre becsülettel, Dajic centiméterekről szerzett találatával pedig már az első félidőben megszerezték a vezetést (1-0). Ez bravúrnak is mondható a légióstól, aki a Ferencváros ellen hasonló közelségből nem talált be a hálóba.

Horváth Károly fiai a második félidőben is jól kezdtek, ha csak ezt a mérkőzést vesszük alapul, egyáltalán nem tűnt úgy, hogy a két együttest 21 pont választja el a tabellán. Az 57. percben került még nehezebb helyzetbe a Diósgyőr, Ribánszki ekkor kiejtette a kezéből a labdát, Fehér lőtt, a menteni igyekvő Kádárról pedig a saját kapujába pattant a labda (2-0). Sőt, a 75. percben meg is pecsételődött a vendégek sorsa, Nagy beadása után Máté fejelt a hálóba (3-0).

Az utolsó percekben zúgott is a „Szép volt, fiúk!” a siófoki lelátón, és valóban, szép sikert aratott a Balaton-parti legénység. Győzelmével a csapat ráadásul elmozdult az utolsó helyről.

Eredmény – OTP Bank Liga, 20. forduló

Siófok, 500 néző, Vezette: Bognár

FGSZ Siófok–Diósgyőri VTK 3-0 (1-0)

Siófok: Kurucz – Fehér Zs., Tímár, Takács Z., Fejes (Fodor M., 78.) – Pál Sz. (Máté, 63.), Kecskés, Gál, Nagy T. (Menyhárt, 82.) – Melczer, Dajic Vezetőedző: Horváth Károly

Diósgyőr: Ribánszki – Vági, Kádár, Vadász, Gohér – Fernando (Bacsa, 65.), Elek Á. (Takács P. 78.) – Gallardo (Gosztonyi, 54.), Tisza, Seydi – Rudolf Vezetőedző: Szentes Lázár

Gólszerzők: Dajic (32.), Kádár (57. – öngól), Máté (74.)

Sárga lap: Gál (59.), Pál Sz. (63.), Fehér Zs. (68.), illetve Vadász (65.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik