Foci

Angyalföldön büntetett a Loki

Davide Lanzafame  (davide lanzafame, )
Davide Lanzafame  (davide lanzafame, )

A DVSC-TEVA fél lábbal már a labdarúgó Magyar Kupa döntőjében van. A hajdúságiak 3-0-ra nyertek a Vasas vendégeként az elődöntő első mérkőzésén. A fiatal Ferenczi János értékesített két tizenegyest és adott egy gólpasszt.

Kedden már a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjének odavágóját rendezték meg az Illovszky Rudolf Stadionban, ahol a másodosztályú Vasas jól kezdett, már az ötödik percben nagy bravúrra volt szüksége Poleksicnek, aki a kapufa segítségével védett egy szöglet után. Innentől kezdve azonban a Loki akarata érvényesült, a fiatal Ferenczi két, büntetőből szerzett találatával pedig már az első félidőben megnyugtató előnybe került a DVSC.

A találkozó és minden bizonnyal a továbbjutás kérdése a 68. percben dőlt el, ekkor Ferenczi passza után Czvitkovics szerezte meg a harmadik hajdúsági gólt. A válogatott középpályás is megszerezhette volna a második találatát, ám a szabadrúgása után a keresztlécen csattant a labda.

Az eredmény végül már nem változott, az idegenben aratott 3-0-s győzelemnek köszönhetően Kondás Elemér csapat fél lábbal már a döntőben érezheti magát. A visszavágót május 7-én, kedden rendezik Debrecenben.

A másik ágon a Videoton a Győrrel meccsel, ott szerdán játsszák az első meccset.

Eredmény – Magyar Kupa, elődöntő, 1. mérkőzés

Vasas – DVSC-TEVA 0-3 (0-2)
Gólszerzők: Ferenczi (8., 19. – mindkettőt 11-esből), Czvitkovics (68.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik