Foci

Furcsa potyagóllal kapott ki az MTK

mtk-haladás (mtk hungária, szombathelyi haladás, )
mtk-haladás (mtk hungária, szombathelyi haladás, )

A Szombathelyi Haladás az MTK kapusának, Federico Groppioninak köszönheti a győzelmet.

Fotó: MTI

Nem mondhatnánk, hogy a Haladás acélosan szerepel a bajnokságban, hiszen a szombathelyiek csak a 13. helyen állnak, és legutóbbi négy meccsükön mindössze három pontot tudtak begyűjteni. Az MTK ezzel szemben a második, és a fővárosiak hátránya csak kilenc pont volt a forduló előtt a listavezető Győr mögött.

Ez a hátrány a hétvégén viszont nőhet – a Győr a Videotonnal játszik majd vasárnap -, hiszen a Haladás meglepetésre nyert, egy nem is akármilyen potyával a Hidegkuti Stadionban.

Az 5. percben ugyanis Radó vállalkozott lövésre, a labdát Groppioni furcsán találta el, a saját lábára ütötte. Amikor visszanyúlt érte, a labdát már csak a gólvonal mögül tudta kiszedni (0-1). Nem sokkal később Ugrai csak centikkel tévesztette el a kaput, így az első félidőben örülhetett az MTK, hogy nem kapott többet.

A második felvonásban kezdeményezőbb volt a kék-fehér alakulat, a 69. percben ráadásul emberelőnybe is kerültek, hiszen Fehért második sárga lapja után zuhanyozni küldte a játékvezető. Ennek ellenére a hazaiak nem tudtak eredményesek lenni szombat délután, így a Haladásé a három pont. 

A másik délutáni mérkőzésen a Pécs hazai pályán tudott 2-0-ra nyerni a Pápa ellen: Causic és Lázár voltak a gólszerzők.

Eredmények – OTP Bank Liga, 23. forduló

MTK – Haladás 0-1 (0-1)
Gólszerző: Radó (5.)
Piros lap: Fehér (71.)

Pécs – Pápa 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Causic (28.), Lázár (68.)
Piros lap: Orozco (46.)

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik