Foci

Vidi-drukkereket ítéltek el Miskolcon

Két csákberényi szurkoló a Diósgyőr–Videoton bajnokin dobott petárdát a pályára.

Gyorsított eljárásban állított bíróság elé a rendőrség Miskolcon két férfit, aki az április 7-i Diósgyőr–Videoton NB I.-es labdarúgó-mérkőzésen petárdát dobott a vendégszektorból a nézők elől elzárt területre – adta hírül a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön. Az elkövetőket a helyszínen őrizetbe vették.

Dobi Tamás közölte: a 24 és 36 éves csákberényi lakosokat 72 órán belül, gyorsított eljárásban bíróság elé állították. Egyikükre két év, társára egy év próbára bocsátást szabott ki a bíróság, a Diósgyőr pedig kitiltotta őket sportrendezvényeiről.

Vasárnap az OTP Bank Liga rangadóján a DVTK remek kezdés után 2-1-re múlta felül a Videotont. A székesfehérváriaknak megvolt az esélye az egyenlítésre, ám Nikolic Nemanja büntetőjét a hajrában védeni tudta Ribánszki. Ezzel megszakadt José Gomes vezetőedző remek sorozata, ugyanis Paulo Sousa utódjával először kapott ki a Vidi.

A paprikás hangulatú összecsapás nem ért véget a pályán, a székesfehérváriak szerint ugyanis Szabó Zsolt a találkozó hajrájában fojtogatta Juhász Rolandot, a Vidi védőjét. A Magyar Labdarúgó Szövetségben (MLSZ) is téma volt az ügy, ám a szervezet hamar le is zárta azt, mondván: nem történt fojtogatás.

A piros-kékek egyébként szerdán már ki is javították múlt hétvégi botlásukat, mivel egy nem túl látványos mérkőzésen 1-0-ra nyerni tudtak Szombathelyen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik