Foci

Alapkőből már Debrecenben sincs hiány

nagyerdei stadion alapkő (nagyerdei stadion alapkőletétel)
nagyerdei stadion alapkő (nagyerdei stadion alapkőletétel)

A kormány és a városvezetés, valamint a kivitelezők és a megrendelők képviselői csütörtökön letették az új Nagyerdei Stadion alapkövét Debrecenben.

Az eseményen a résztvevők mindegyike hangsúlyozta: az előzetes ütemterveknek megfelelően halad az építkezés, az anyagi és a szakmai háttér biztosított, így 2014 áprilisában át tudják majd adni a létesítményt.

„A Nagyerdei Stadion építése országos ügy, hiszen mindenhol tudják, hogy itt nagy beruházás készül – mondta Kósa Lajos, a város első embere. – Erre a létesítményre minden debreceni és minden magyar ember büszke lehet. Magyar cégek magyar termékekkel dolgoznak, megmutatjuk, mire képes ez az ország.”


Fotó: dvsc.hu

Az ünnepi beszédek után elhelyezték azt a fémhengert, amelyben helyet kapott a Hajdú-Bihari Napló és a Nemzeti Sport mai száma, egy DVSC-csapatkép, egy beszámoló a stadion építésének menetéről és egy felvétel az adóhatóság épületéről, jelezve, hogy ez a projekt tiszta eszközökkel valósult meg.

A kivitelező konzorcium 11,45 milliárd forintos ajánlattal nyerte el a munkát. Január 29-én kezdték meg a régi létesítmény bontását, az alapkőletételig pedig elvégezték a 20 ezer néző befogadására alkalmas labdarúgó-stadion alapozási munkálatait, és felállítottak 75 tartópillért.

Mint ismert, nemrégiben a Ferencváros leendő otthonául szolgáló stadion alapkőletételét is megejtették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik