Foci

Mourinho olyat tett, amit csak elvétve szokott

Mourinho, Fatih terim (josé mourinho, fatih terim, )
Mourinho, Fatih terim (josé mourinho, fatih terim, )

A Real Madrid mestere csapata isztambuli vereségét és továbbjutását követően bement a Galatasaray öltözőjébe, és személyesen gratulált az ellenfél edzőjének, játékosainak. Megérdemelték.

A csoda, ami sikerült a Dortmundnak, a Galatasaraynak csak majdnem. A keddi Bajnokok Ligája negyeddöntő visszavágón a Galatasaray éppen annyi gólt, rúgott, mint amennyit kapott, azaz hármat, de C. Ronaldo a meccs elején és a hosszabbításban is betalált. Így maradt az egyenes gerinc, az emelt fő és a búcsú (3-2). De milyen szép búcsú!

Fatih Terim, a Galatasaray edzője sem volt elkeseredve – végül is miért is lett volna? Csapata Európa legjobb nyolc klubja közé került, és úgy játszott a Real ellen, hogy maga a nagy José Mourinho is gratulált nekik. Márpedig ez nagy szó, kérem, hisz „Special One” bárkinek nem osztogatja az őszinte jobbost…

„A rajongóink csodálatosak, fantasztikus hangulatot varázsoltak a stadionba. Élveztük a játékot. Még egyszer köszönöm a Real Madridnak, és José Mourinhónak, az egyik legjobb edzőnek a világon, hogy a mérkőzést követően bejött az öltözőnkbe és gratulált. Ha Didier (Drogba) a gólja utáni helyzetét is belövi, minden megváltozhatott volna. Így nem jutottunk tovább, de játékosaim megérdemlik a világ tiszteletét. Remélem, a Real megnyeri a Bajnokok Ligáját, így elmondhatjuk majd, hogy a bajnok tudott csak legyőzni minket” értékelt röviden a mérkőzést követő sajtótájékoztatón Fatih Terim.

Didier Drogba fantasztikus sarkazós gólja

José Mourinho, a Real Madrid edzője elmondása szerint  nem volt ideje idegeskedni. Tudom, hogy a Galatasaray erős. Mentalitásban különösen erős. Ma nem 11 ember játszott ellenünk, hanem 50 ezer hihetetlenek voltak a  szurkolók. Megérdemelték a győzelmet ma este. Ugyanakkor nekünk megadatott a lehetőség, hogy BL-elődöntőben játsszunk egy nagy csapattal. Nem tudom még, melyikkel, de az már biztos, hogy nagy lesz. Nehéz lesz, de itt az ideje, hogy jól érezzük magunkat, és nem kell, nincs miért idegeskedni, vagy félni” zárta mondandóját a portugál edző.

A másik keddi találkozón a Dortmund elképesztő mérkőzésen jutott túl a Malagán.

Eredmény – Bajnokok Ligája, negyeddöntő:

Galatasaray Real Madrid 3-2 (0-1)
gólszerzők: Eboué (57.), Sneijder (71.), Drogba (72.), illetve Cristiano Ronaldo (7., 91.)
piros lap: Arbeola (90.)

Videó a találkozó összefoglalója:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik