Foci

Minden idők legjobb szurkolói ajándéka Dortmundban

borussia dortmund (borussia dortmund, )
borussia dortmund (borussia dortmund, )

Egyik oldalon katarzis a nézőtéren és a pályán, a másikon dráma és sokk. Így foglalható össze röviden a kedd esti dortmundi BL-negyeddöntő.

A Borussia Dortmund fanatikusai minden idők legjobb szurkolói koreográfiájával, egyben ajándékával lepték meg kedvenceiket a kedd esti BL-negyeddöntő visszavágójának bevonulásakor. Aztán azt látták, hogy csapatuk minden erőfeszítése ellenére a Málaga a 90. percben még továbbjutásra állt a Westfalenstadionban (1-2). Sokk.

Dejött a nem remélt fordulat: a Dortmund két perc alatt két találatot szerzett (3-2), így a németek lesznek ott az elődöntőben. Katarzis. Ilyen drámát utoljára az 1999-es BL-döntőben láthatott a nagyérdemű, amikor a Bayern München a Manchester United ellen bukta el a hosszabbításban a meccset. Egy biztos, mindkét edzőnek élete egyik, ha nem a legnagyobb sportélménye volt a keddi BL-negyeddöntő visszavágó.

Jürgen Klopp, a Dortmund edzője ennek megfelelően nem is találta a szavakat a sajtótájékoztatón. „Ez volt eddig a legrosszabb játékunk a Bajnokok Ligájában. Bár a második félidőben próbáltuk felpörgetni a tempót, de a Málaga okosan lassította a játékot, vártak a hibáinkra. Nem volt könnyű.Aztán ott volt az a két hihetetlen pillanat.Úgy érzem, megérdemelten nyertünk.”

A Dortmund edzője természetesen kitért a mérkőzést követő pillanatokra is. „Nem tudom elmondani, mi játszódott le bennem a harmadik gólunk után közel álltam hozzá, hogy orvosért kiáltsak. Munkatársaim és magam is néztünk egymásra döbbenten az öltözőben, mondván, ez őrület volt. Ez volt életem eddigi legnagyobb pillanata.”

Manuel Pellegrini, a Málaga edzője érthetően nem volt ennyire boldog. „Fájdalmas, mert a csapatom hatalmas teljesítményt nyújtott. Azt mondják, hogy a Dortmund játssza az egyik legjobb futballt jelenleg Európában. Gratulálok az az ellenfélnek.

A szurkolók meg, akik a meccs kezdete előtt a fenti mozgó koreográfiát előadták? Alighanem úgy érzik, megérte a fáradság…

A keddi BL-negyeddöntők másik összecsapásán Isztambulban a továbbjutáshoz belefért a vereség a Real Madrid számára (Galatasaray – <Real Madrid 2-3).

Eredmény – Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 2. mérkőzés

Borussia Dortmund Malaga 3-2 (1-1)
Gólszerzők: Lewandowski (40.), Reus (90.), Santan (92.) illetve Joaquin (25.), Eliseu (82.)
Továbbjutott a Dortmund, 3-2-es összesítéssel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik