Foci

Megszenvedett a továbbjutásért a Barca

barcelona (barcelona, )
barcelona (barcelona, )

Szoros, küzdelmes mérkőzésen a Barcelona 1-1-et játszott a Paris Saint-Germainnel, így a katalánok idegenben lőtt több góllal jutottak be a BL-elődöntőbe.

Pedro lőtte az elődöntőbe a Barcelonát
Fotó: AFP

A Barcelona és a Paris Saint-Germain remek meccset vívott a francia fővárosban, hiszen az utolsó percek is izgalmasan teltek: a 89. percben a katalánok álltak győzelemre, a 93. percben viszont egyenlítettek a hazaiak.

Így ismét azt vártuk, hogy a Camp Nouban is küzdelmes meccset látunk, és nem is csalódtunk. A Barca jobban kezdett, azonban nem tudtak a hazaiak komoly helyzetet kialakítani, ellenben a PSG a felvonás közepén magára talált, Lucas és Lavezzi révén akár vezetést is szerezhetett volna a fehérmezes alakulat.

Azonban az első 45 percben nem született találat, így Lionel Messi is nyugodtan ült a kispadon, hiszen sérülés miatt nem volt 100 százalékos állapotban. A szünet után viszont neki is be kellett szállni, hiszen Ibrahimovic remek kiugratásából Pastore vette be a hazaiak kapuját, így már a PSG állt továbbjutásra.

Az argentin támadó beállításával megváltozott a Barcelona játéka, sokkal agresszívabban kezdtek el focizni a gránátvörös-kékek, ennek pedig egyenlítés lett a vége: Messi adott középre David Villának, aki remekül készítette le a labdát Pedrónak, ő pedig nem hibázott (1-1).

A hajrában a vendégeknél beállt Gameiro és Beckham, de ők sem tudtak változtatni az eredményen, így a Barcelona összesítésben 3-3-al, idegenben lőtt több góllal jutott be az elődöntőbe.

A játéknap másik mérkőzésén a Bayern München a Juventus otthonában is nyerni tudott, így a bajorok kettős győzelemmel mentek tovább.

Eredmény – Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó

Barcelona – Paris Saint-Germain 1-1 (0-0)
Gólszerző:
Pedro (70.) illetve Pastore (51.)

Barcelona: Valdes – Alba, Adriano (Bartra, 62.), Piqué, Alves – Iniesta, Busquets, Xavi – Villa (Song, 84.), Fabregas (Messi, 62.), Pedro.

PSG: Sirigu – Maxwell, Thiago Silva, Alex, Jallet (Van Der Wiel, 87.) – Pastore, Motta, Verratti (Beckham, 83.), Lucas – Lavezzi (Gameiro, 81.), Ibrahimovic.

Sárga lap: Adriano (42.) illetve Lavezzi (80.), Thiago Silva (85.), Beckham (89.)

Vége a meccsnek, a Barcelona 3-3-al, idegenben lőtt több góllal jutott be az elődöntőbe!

93. PERC: Ibrahimovic fejelt messziről, gyengén, Valdesnek egy csemege volt.

90. PERC: Négy perc a hosszabbítás!

88. PERC: A csereként beállt Van Der Wiel lőhetett volna, de a védők résen voltak, és tisztáztak.

87. PERC: A katalánok bebetonozták magukat a franciák térfelére. Iniesta szenzációs mozdulattal került helyzetbe, de csúnyán elrontotta a lövést.

83. PERC: Verratti jött le, Beckham is pályán.

81. PERC: Cserélnek a vendégek: Lavezzi helyére Gameiro érkezik.

79. PERC: Nagyon sürgető lenne a PSG-nek egy gól, de egyelőre nem tudnak komoly ziccert kialakítani. Már csak 10 percük van hátra.

76. PERC: Pastore hosszan indította Lavezzit, dobhat a Barca. Most a kontrákra rendezkedett be a francia együttes.

73. PERC: Messi becserélésével felpörögtek a hazaiak, és sokkal veszélyesebben játszanak.

70. PERC: EGYENLÍT A BARCELONA! Messi indult meg, majd középre tette a labdát Villanának, aki lekészítette lövésre, Pedro pedig bebombázta a hálóba! 1-1! Megint a katalánok a továbbjutók!

Közben a Bayern is megszerezte a vezetést Torinóban: Mandzukic a gólszerző. Így már biztos a Bayern továbbjutása.

65. PERC: Újabb nagy helyzet!!! Sirigu védett pompásan, majdnem egyenlítettek a hazaiak!

64. PERC: Xavi szöglete után majdnem gólt szerzett a Barcelona, de Ibrahimovicról kivágódott labda!

62. PERC: Így van, kettős csere: Adriano helyett Bartra a pályán, míg Fabregast Messi váltja.

59. PERC: Adriano lába sérült meg, lehet, hogy le kell cserélni.

57. PERC: Villa tekert kapura, reklamált is, hogy valamelyik védő hozzáért, így szöglet jön, de a játékvezető kirúgást ítélt.

54. PERC: A bekapott gól után megzavarodott a Barcelona, többször is helyzetbe kerülhettek volna a franciák, de pontatlanok voltak.

51. PERC: GÓÓÓÓÓL!!! Ibrahimovic ugratta ki remekül Pastorét, szó sem lehetett lesről, majd Alves mellett, Valdes fölött a hálóba emelt! Lionel Messi máris készülődik. Így már a PSG áll továbbjutásra!

49. PERC: Fabregas bombázott fölé. Veszélyes volt, így feljegyezhetjük a helyzetek közé.

46. PERC: A Barcelona kezdte a második félidőt. Várjuk a gólokat.

Messi csak toporgott az első félidőben a kispad előtt, ugyanis sérülése után még korai lenne egy teljes meccset lejátszania, így vélhetően csak akkor száll be, ha vészhelyzetbe került a Barca.

Vége az első félidőnek. Egyelőre nincs gól, így a Barcelona áll továbbjutásra. Veszélyesebbek viszont a franciák voltak, így bármi megtörténhet a második felvonásban.

45+1. PERC: Iniesta adott volna középre, de mindenki feje fölött elszállt a labda.

45. PERC: 62-38 a labdabirtoklás aránya a katalánok javára. Ennek ellenére a PSG-nek voltak nagyobb helyzetei.

42. PERC: Az első sárga a meccsen: Adriano nagyon csúnyán lépett oda Lucasnak. Ha továbbjut a Barca, az elődöntő első mérkőzésén nem játszhat Adriano.

40. PERC: Ibrahimovic centikkel volt csak lesen, pedig ebből az akcióból akár gól is születhetett volna.

37. PERC: Ismét Villa, de most méterekkel fölé. Valaki biztos örült a lelátón a potya labdának.

35. PERC: Villa verekedte be magát a tizenhatoson belülre, kapura is lőtt, de bedobás lett a vége…

32. PERC: Kijött a szorításból a Barcelona. Nagyon jó a meccs.

28. PERC: Megint a PSG! Imbrahimovic nagyon szépen emelte középre a labdát, Lucas fejesét viszont Victor Valdes ütötte szögletre.

27. PERC: Lavezzi rossz megoldást választott, a tizenhatoson belül nem lőtt, hanem középre tette a labdát, ahol nem volt társa.

24. PERC: MEKKORA ZICCER! Imbrahimovic ezúttal az előkészítő szerepét vállalta, de Lavezzi 11 méterről nem tudta a kapuba küldte a labdát. A meccs legnagyobb helyzetét eddig a vendégek dolgozták ki!

21. PERC: Hűha! Pedro kétszer is próbálkozott az alapvonal közeléből, végül az oldalhálóba bombázott. Ez a 0-0 egyébként jó a Barcának, hiszen idegenben lőtt góllal ők állnak továbbjutásra. A mai másik meccsen: Juventus-Bayern München a 23. percben 0-0.

18. PERC: Megint Lucas, de most a lelátóra küldte a labdát. Az utóbbi percekben többet van a Paris Saint-Germainnél a labda,

14. PERC: Na tessék! Jallet volt harcos, de visszagurított labdáját Lavezzi pont Valdes kezébe lőtte. És szinte azonnal még egy PSG-helyzet. Éledeznek a franciák.

13. PERC: Eddig nem túl izgalmas a mérkőzés, a Barcelona szinte ráült a labdára, 70%-ban birtokolják a játékszert, de komoly ziccert még nem alakítottak ki.

12. PERC: Iniesta nem tétovázott, jó messziről emelet kapura, de méterekkel tévedett.

8. PERC: Xavi tüzelt, de szögletre vágódott a labda. Nagyon nyomnak a katalánok.

6. PERC: Fabregas lőtt volna a tizenhatos vonaláról, de Motta mintha megakasztotta volna a bokáját. Sipszó nem volt, így ment tovább a játék.

4. PERC: Busquets adta el a labdát kapujához közel, Lavezzi indult volna meg, de hosszan tolta meg a játékszert.

2. PERC: Azonnal szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak, 25 méterre a francia kaputól. Xavi tekerte rá, oldalháló! Ez közel volt!

1. PERC: A párizsiak kezdték a meccset. Fehérben játszanak majd Ibrahimovicék, míg a Barcelona szokásos gránátvörös-kék mezében.

Mindjárt kezdődik a meccs, természetesen telt ház van Barcelonában!

Előzetes: A francia fővárosban furcsa meccset vívtak a felek, hiszen a katalánok a 80. percig még egygólos előnyben voltak, azonban Ibrahimovic – igaz lesről – egyenlített. Amikor pedig már egykönyvelték az 1-1-es döntetlent, újabb két találat született: a 89. percben ismét a Barcánál volt az előny, a 94.-ben pedig megint egált mutatott az eredményjelző.

Hasonlóan őrült meccset várunk a visszavágótól is, tudva, mire képes mindkét együttes. A Barcelona egyértelműen a döntőig menetelne, de a PSG-nél sem kisebbek az elvárások.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik