Foci

Nagy siker: a Diósgyőr legyőzte a Vidit

Kovacs-Istvan(960x640).jpg (kovács istván, )
Kovacs-Istvan(960x640).jpg (kovács istván, )

A Nikolic Nemanja révén tizenegyest hibázó Videoton 2-1-re kikapott a DVTK-tól a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában. José Gomes irányításával először szenvedett vereséget a székesfehérvári együttes.

Míg a Diósgyőr az utóbbi időben elég hullámzóan teljesít, addig a Videoton José Gomes irányításával hengerelt eddig a bajnokságban, ezt megelőző három tavaszi mérkőzésén 14-0-s gólkülönbséggel zsebelt be kilenc pontot a piros-kék csapat.


Kovácsot sikerült megfékezniük a diósgyőri védőknek
Fotó: MTI / Vajda János

Vasárnap este, a forduló záró meccsén a miskolciak remekül kezdték az összecsapást, a 10. percben a vezető gól is összejött a hazaiaknak, Tisza szép passza után Luque lőtt a hálóba (1-0). Szűk negyed óra múlva már kettő volt közte, Fernando közelről sarkazott kapuba (2-0) – a találat kísértetiesen hasonlított Vasiljevic pénteki góljára. A Vidi az első félidőben többször is helyzetbe került, ám Nikolic fejesén és Gyurcsó lövésén kívül igazán nagy lehetősége nem akadt a vendégeknek.

A második félidőben sokáig főleg a mezőnyben birkóztak a felek, a DVTK már inkább a védekezésre koncentrált, a székesfehérváriak pedig próbáltak gólt szerezni. A 72. percben Juhász közelről be is kotort a vonal mögé egy kapufáról visszapattanó labdát, ám a védő lesen volt az esetet megelőző lövés pillanatában, így a játékvezető joggal érvénytelenítette a találatot.

Amúgy is paprikássá vált a mérkőzés, a helyzetet pedig fokozta, hogy Nikolic egy kipattanó labda után szépített a 80. percben (2-1). Sőt, a 87. percben egyenlíthetett volna a Videoton, Paraiba harcolt ki egy büntetőt, de Nikolic lapos lövését védte Ribánszki. Ez nem fért bele a Vidinek, a Diósgyőr 2-1-re megnyerte a mérkőzést, Gomes irányításával először kaptak ki a piros-kékek.

Eredmény – OTP bank Liga, 22. forduló

Diósgyőr, 4000 néző, Vezette: Szabó Zs.

DVTK – Videoton 2-1 (2-0)

Diósgyőri VTK: Ribánszki – Vági, Vadász, Kádár, Gohér – Gosztonyi (Seydi, 85.), Fernando (Nagy T., 83.), Tisza, Hanek, Luque (Bacsa, 90.) – Rudolf Vezetőedző: Szentes Lázár

Videoton FC: Bozovic – Brachi, Juhász, Caneira, Héctor Sánchez – Oliveira (Torghelle, 81.), Tóth B. (Alvarez, 71.), Kovács I., Mitrovic, Gyurcsó (Paraiba, 58.) – Nikolics Vezetőedző: José Gomes

Gólszerzők: Luque (11.), Fernando (22.), illetve Nikolics (80.)

Sárga lap: Luque (59.), Gosztonyi (66.), Ribánszki (75.), Gohér (86.), Caneira (90.), Brachi (92.), illetve Oliveira (59.), Juhász (65.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik